Otellerin internet sitelerini kopyalayarak dolandırıcılık yapan internet korsanlarına karşı, İl Kültür Turizm Müdürlüğü’nden “Söz konusu web sitelerine itibar edilmemeli” denirken, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş da dolandırıcılığa karşı soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da bulunan otellerin, internet sitelerinin, dolandırıcılar tarafından birebir kopyalanmasına ilişkin, “Dikkatli olun” açıklaması yapıldı. Kopyalanan siteler üzerinden vatandaşları dolandıran, internet korsanlarının tuzağına düşmemek için sitelere banka ve kredi kartı bilgilerinin verilmemesi gerekiyor.

“SÖZ KONUSU WEB SİTELERİNE İTİBAR EDİLMEMELİ”

Konuyla ilgili İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, vatandaşların müdürlüğün sitesinde yer alan verileri ya da güvenilir turizm acentelerini kullanmaları istenerek, “Doğal güzellikleri ünlü olan ve yıl boyu yoğun ilgi gören İlimizde faaliyet gösteren konaklama tesislerinin, web sitelerinin kopyalanarak sahte isimler altında yeni siteler açıldığı, bu siteler üzerinden sahte rezervasyonlar alınarak tüketicilerin mağdur edildiği yönünde şikâyetler gelmektedir. Vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için söz konusu web sitelerine itibar edilmemesi, İlimizde faaliyet gösteren konaklama tesisleri iletişim bilgilerinin İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüzden alınabileceği gibi otel rezervasyonlarının da ülke çapında bilinen rezervasyon siteleri ile birlikte belgeli seyahat acenteleri veya direkt otel işletmeleriyle irtibat kurulmak suretiyle yapılması hususları kamuoyumuza saygı ile duyurulur” denildi.

“SORUŞTURMA SÜRECİ TİTİZLİKLE YÜRÜTÜLMEKTEDİR”

Olayların hukuki yönüyle ilgili açıklamayı da Bolu Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Bektaş yaptı. Soruşturmanın devam ettiğini belirten Bektaş, “Bolu ilinde ve Abant çevresinde bulunan bazı otellere ait internet sitelerin in benzerinin yapılarak vatandaşların bu sahte hesaplar üzerinden dolandırılması olayı ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımız talimatıyla hazırlık soruşturmaları başlatılmış olup şüpheli ya da şüphelilerin yakalanması için soruşturma süreci titizlikle yürütülmektedir. Vatandaşlarımızın bu hususta dikkatli ve duyarlı olması hususu kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

 

Editör: TE Bilisim