İYİ Parti İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, Türkiye'nin birçok noktasında meydana gelen yangınlara müdahale konusunda iktidarın yetersiz kaldığını belirterek tepki gösterdi. Örnekbaş; “Yangınla mücadelede ülkemiz sınıfta kalmıştır. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çalışan ‘Bakan’ dâhil ‘kişiler’ basiretli davranmamış, ülkeyi yönetememişlerdir” dedi.

 Haber: Aslı Akış

Türkiye’nin farklı bölgelerinde 100’ün üzerinde orman yangını başladı. Yangınların bir kısmı kontrol altına alınırken, bir kısmının söndürme çalışmaları Tarım ve Orman Bakanlığı personeli, itfaiye ekipleri, bölge halkı ve gönüllülerin girişimleriyle devam ediyor. Çalışmalarla ilgili ise İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, imkânların yetersiz kaldığını ifade etti.

 “BAKAN DÂHİL ‘KİŞİLER’ BASİRETLİ DAVRANMAMIŞLAR”

Örnekbaş; “Çok üzücü bir olay yaşıyoruz. Küresel ısınmanın etkisi elbette var ama diğer yönden baktığınız zamanda sanki terörle de ilişkili kasıtlı orman yangını çıkartılmış gibi. Bunu devletin ilgili kurumları araştıracak, değerlendirecek önümüzdeki günlerde açıklayacaklardır.  Yangınla mücadelede ülkemiz sınıfta kalmıştır. Çünkü basiretli bir devlet adamı gibi ülkeyi yönetememişlerdir. Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde çalışan ‘Bakan’ dâhil ‘kişiler’ basiretli davranmamışlar” şeklinde konuştu.

“SADECE ÇAY ATTIK ÜZERLERİNE”

Zamanında kiralanması gereken ya da satın alınması gereken uçak ya da helikopterin yeterli olmadığına dikkat çeken Örnekbaş; “Elbette bir mücadele var ama bu vatandaşın gerçekten insiyatif almasıyla oluşan bir mücadele. Bu konuda sorumlu olan kişiler yeterli bir mücadeleyi sergileyememişlerdir. Onları ben buradan eleştiriyorum. Küresel ısınma devam ettiği sürece bu tür afetler karşımıza çıkacaktır.  Hükümetin bu olaydan ders çıkartması gerekiyor.  Özellikle Türk Hava Kurumunun bazı uçaklarının devre dışı kaldığı belirtiliyor. Belli kişilere ihale verildiği söyleniyor. Bunlar söylenti iddia ama insanları da doyurucu açıklamayı maalesef göremedik. Sadece çay attık üzerlerine. Oraya bir katkı sunmak istiyorsun fakat araç konvoylarıyla bu bölgelere gelip hem kamu görevlilerinin iş yapmasını engelliyorsun hem trafiği sıkıştırıyorsun hem de çay atıyorsun. Ortada bir seçim yok. Seçim olur, insanların moralleri iyidir çay atarsın, hediyeler verirsin ben buna saygı duyuyorum. Böyle bir ortamda çay atmanın ne alakası var. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak çok yadırgadım” ifadelerini kullandı.

 “AFETLER KONUSUNDA MÜCADELEDE EKSİKLİK VAR”

Ahmet Örnekbaş, yaşanan afetler konusunda mücadelede eksiklik yaşandığının da altını çizerek; “Felaketler yer yerde var ama mücadele konusunda eksiğimiz olduğunu buradan kimse inkar edemez. Bizi yönetmekle sorumlu kişilerin bu konuyu tekrar gözden geçirip daha iyi mücadele yöntemlerini geliştirmeleri lazım. Muhalefet olarak bizler katkı sunmaya hazırız” dedi.

 

Editör: TE Bilisim