Kurban bayramı dolayısıyla düzenlenen resmi bayramlaşma töreni, Bolu Valisi Ahmet Ümit’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Vali Ümit, geçen yıl kovid-19 salgını dolayısıyla Kurban Bayramında bayramlaşmanın yapılmadığını hatırlattı.

 Haber: Aslı Akış

 Bayramlaşma törenine Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanvekili Tahsin Mert Karagöz, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, şehit yakınları, gaziler, muhtarlar, siyasi parti il başkanları, STK temsilcileri, kurum müdürleri katıldı.

Bolu Valiliği tarafından Kurban Bayramı dolayısıyla bayramın ilk gününde Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevinde pandemi kurallarına riayet edilerek dar kapsamlı bayramlaşma programı düzenledi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, Bolu Belediye Başkanvekili Tahsin Mert Karagöz, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can bayramlaşma törenine gelen misafirleri kapıda karşılayarak bayramlarını kutladılar. Bayramlaşmada birlik ve beraberlik içerisinde daha nice bayramlara ulaşılması temennisinde bulunuldu.

 “BAYRAMLAR BİRLİK BERABERLİK GÜNLERİDİR”  

Bayramlaşma programında konuşma yapan Bolu Valisi Ahmet Ümit, Kurban Bayramı’nı idrak etmenin onurunun ve mutluluğunun yaşandığına işaret ederek; “Bu vesileyle sizlerin ve tüm Bolulu hemşehrilerimin, İslam âleminin mübarek Kurban Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum. Bayramlar sevinç ve mutluluk günleridir. Ama bunun ötesinde her devlet görevlisi ve sorumlusu için de aynı zamanda bir muhasebe, bir hatırlama, hatırlatma hususiyle de birlik ve beraberlik günleridir.

Yakın çevremizden itibaren fakiri, fukarayı, yaşlıyı, kimsesizi, dezavantajlıları, şehit yakınlarını gazilerimizi, kısacası insanlarımızı arayıp sormak bir kez daha böyle bir memleketin vatandaşı, böyle bir devletin vatandaşı böyle bir toplumun üyesi olmanın, huzurunu, gururunu, mutluluğunu hissetmek ve hissettirmek en temel görevlerimizden olsa gerek.” İfadelerini kullandı.

“MANEVİ GÖREVLERİMİZİ UNUTMAYALIM”

Kurban bayramının manevi yönden öneminden de bahseden Vali Ümit; “Bir karış toprak almanın mümkün olmadığı dünyada koskocaman bir ülkeyi bize yadigâr bırakmış olan bütün şehitlerimizi, bütün gazilerimizi, bütün ecdadımızı şu topraklarda yüzlerce yıl önce, Horasanlardan kopuk gelip binlerce askerleriyle bu toprakları bize vatan yapabilmek için gayret etmiş, canını feda etmiş insanları hatırlamazsak eğer bu günleri çok fazla idrak etmiş olamayız. Bu günleri idrak edebilmenin birinci şartı manevi görevimiz olan Kurban Bayramı’nın özelliklerini hissetmek, yaşamak ve yaşatmak. İmkanı olanlar kurbanlarını kesti ve ikram etti ya da şartları dâhilin evinde kullandı, kullanacak. Allah kabul etsin. Bunun için de birçok kişi ve kurumlar bunun için hazırlandı, bu görevi idrak etmeye çalışıyorlar. Diğer taraftan baktığımız zaman ülkemiz normla şartlarda bu dünya tarihinde, geçmişten geleceğe şanla şöhretle,  devam eden büyük bir millet, yüce bir devlet olarak bugünleri idrak etmiş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.

 “MİLLİ VE DİNİ GÜNLER DEVLETİMİZİN GÜCÜNÜ GÖSTERİR”

“Milli ve dini günlerimiz hep ifade ettiğimiz gibi devletimizin vitrini, güç ve kuvvetini gösterdiği alan ve aynı zamanda varlıklarımızın, değerlerimizin kendi aramızda paylaşıldığı özel günlerdir” diye Vali Ümit;  “Her bir devlet görevlisi aynı zamanda normal zamanlarda işinin başında, bugünlerde toplumun içerisinde, toplumun huzurunda, toplumla birlik ve beraberlik içerisinde insanlar için gayret etmesi lazım. Her bir bireyin hem özelde hem genelde hem bayramda hem düğünde hem de normal günlerde toplumda iç içe olması, toplumla birlikte olması büyük ehemmiyet arz etmektedir. İnşallah bayram sonunda da güzel bir şekilde kayda değer bir sorun olmadan kapatmayı temenni ediyoruz ve nice nice bayramlara ulaşmayı niyaz ediyoruz” şeklinde konuştu.

 “EN ETKİN MÜCADELE MASKE-MESAFE VE TEMİZLİK”

Koronavirüs ile mücadelede en etkin unsurun maske, mesafe ve temizlik olduğuna dikkat çeken Vali Ahmet Ümit; “Özellikle bir hususu hatırlatmak istiyorum. Bir buçuk senedir koronavirüs illetiyle mücadele ettik. Ciddi düşüşleri yaşadık. Ama genel olarak haberlerde gördüğümüz kadarıyla bir yükseliş var. Millet olarak amacımız, temennimiz en kısa bu illeti tamamen ortadan kaldırıp normal hayata dönebilmektir. İfade ettiğim gibi yine yükseliş olduğunu görüyoruz. En etkin mücadele maske-mesafe ve temizlik. Bu üç unsurdan taviz vermemiz gerekiyor. İlimiz bağlamında bir hususu hatırlatmak istiyorum. Mümkün olduğunda dışarıdan gelen insanlarla temasta daha dikkatli ve duyarlı olmalıyız. Çünkü biz 315 bin nüfusa sahip bir il olarak birçok şeyi kontrol altında tuttuk ve tutabiliriz. Ama daha büyük illerde bunlar biraz daha zor oluyor. Yani bu salgın döneminde, dostluklarımızı biraz daha gönüllerde tutmaya, dostluklardaki zenginliklerimizi gönüllerde arttırmaya gayret ettirmemiz gerekiyor. Eylül ayında okullarımızın açılabilmesi için hayata normal olarak paylaşabilmemiz için bugünlerde çok daha dikkatli, duyarlı olmamamız gerekiyor.” dedi.

 Konuşmasının akabinde Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindeki heyet diğer bayram ziyaretleri için Solmaz Ahmet Baysal Öğretmenevinden ayrıldılar.

 

Editör: TE Bilisim