Bolu’da D-100 Karayolu yanında bir araya gelen araç çekicileri, yakıta gelen zamları protesto etmek için kontak kapatarak, basın açıklaması yaptı.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Son dönemde benzin ve motorine yeni zamlar geldi. Zamlar nedeniyle masraflarının çok arttığını iddia eden Bolu’daki araç çekicileri bir araya gelerek, zamları protesto etti. D-100 Karayolu’nun yan tarafından buluşan 15 çekici şoförü, araçlarını ard arda park ederek kontak kapattı. Araçların anahtarlarını ise bir araya toplayarak tepkilerini gösterdi.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin geniş güvenlik kontrolleri altında gerçekleştirilen eylemde, basın açıklaması yapan şoförler artan masraflara sitem etti. Yaşadıkları sıkıntıları dile getiren şoförler şöyle konuştu:

“ZAMLARDAN DOLAYI ÇALIŞAMAZ OLDUK”

“Bolu’daki çekiciler olarak bugünlük kontak kapatma eylemi yapıyoruz. Bunun sebebi de herhangi bir Devlet’imize, vatanımıza karşı gelmek değil. Son zamanlarda gele zamlardan dolayı çalışamaz olduk. Biz çalışamayınca sanayi esnafımız da çalışamıyor. Sürekli zam geliyor ve sürekli bir lojistik halkası aksama yaşıyor. Halkımız da mağdur oluyor, onlara hizmet veremiyoruz. Çekiciler olarak 7/24 tüm Türkiye’de hizmet veriyoruz. Biz yeri geliyor Samsun’dayız,  yeri geliyor İstanbul’dayız yeri geliyor sabahına İzmir’deyiz. Mazot zammı olduğu için hiçbir şekilde hareket edemiyoruz. Para kazanmamız güçleşiyor, araçlarımız sürekli yolda olduğu için masrafları oluyor. Bunlarla baş edemiyoruz, bundan dolayı kontak kapatma eylemi yaparak anahtar bıraktık.”

“ARAÇLARIMIZA SIFIR TEKERLEK BİLE ALAMAZ OLDUK”

“Gelen zamlardan dolayı araçlarımıza sıfır tekerlek bile alamaz olduk. Biz hem yolcu hem yük taşıyoruz, iki teker 3 bin lira olmuş. 500 liraya, bin liraya çıkmasını satıyor. En kötü taşıdığımız yük 2 ton. Bu konuda mağduruz.”

“HAFTA İKİ DEFA ZAM GELİYOR”

“Bu konularda mustaribiz. Biz lojistik, nakliye, çekici işi yapanlar için mazot fiyatı güncellemesi yapabilirler. Bu konuda destek olabilirler. Hafta iki defa zam geliyor, şu an yüklüyoruz, İstanbul’a gidiyoruz, dönüşte yüklü zam alıyor. Bu kadar kısa sürede zam yiyoruz.”

“EV GEÇİNDİREMEYECEK HALE GELECEĞİZ”

“Hepimiz sıkıntıdayız, sadece Bolu olarak değil. Dün Düzce’de yaptı bunu. Düzce de kontak kapattı. Biz de ev geçindiriyoruz, biz de çoluk çocuk bakıyoruz. Ama bu gidişe biz ev geçindiremeyecek hale geleceğiz. Haberlerde görüyoruz.  Geçim sıkıntılarından intihar edenlere kadar var. Vatandaş olarak mağduruz, hem vatandaş olarak hem esnaf olarak mağduruz. Farkındalık yaratmak için, sesimizi duyurabilmek için, ne Devlet’in polisini meşgul etmek amacımız ne de Devlet’imize isyan etmek… Sadece mağdur olduğumuz, şu anki ülkenin gidişatından ülke olarak mustarip olduğumuzu belli etmek için buradayız.”

“MAZOTUN İNDİRİLMESİNİ İSTİYORUZ”

“Yağ masrafı, filtre masrafı yani bu arabanın her şeyi masraf. Bir de mazotu ekliyorsunuz üzerine, ee biz hiç para kazanmayalım o zaman? Her şey devlete gitsin. Tamam, gitsin ama karşılığı böyle olmasın. Biz bir haftada gelen 63 kuruş zammın nakliyeciyi, vatandaşı, yolcu taşımacıyı düşünmelerini isteyerekten mazotun indirilmesini istiyoruz.”

Basın açıklamasının ardından araç çekicileri konvoy halinde, olaysız bir şekilde alandan uzaklaştı.

Editör: TE Bilisim