Müzeler Günü kapsamında düzenlenen programda konuşan Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, tarihi stadyum için izinlerin alındığını, yakın zamanda kazı çalışmalarının başlayacağını belirtti.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünde, 18 Mayıs Müzeler Günü vesilesiyle program düzenlendi. Programda Bolu İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Leyla Beykoz, kurum müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Müze Müdürü Atılgan Kaya, günün anlam ve önemine ilişkin, “Ülkemizde Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı 210 adet müze, 143 adet ören yeri bulunmaktadır. Bu 353 adet müze ve ören yeri ile ülkemize turizmde hizmet vermekteyiz. Ülkemizde 1982 yılından itibaren ise 18 Mayıs Müzeler Günü olarak kutlanmaya başlanmıştır. Sahip olduğumuz kültürel değerlerin korunması, saklanması ve gelecek kuşaklara aktarılması için yapılması gereken çalışmaları anlatmak, halkımızın milli kültür ve bilgisini zenginleştirmek, bu değerlere sahip çıkmasını sağlamak, özellikle gelecek kuşaklara aktarmak amacıyla Müzeler Günü kutlanmaktadır” dedi.

Bolu’nun yakın zamanda kültürel olarak Türkiye’nin gündemine oturacağını aktaran İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğanay, “Tarih, doğa, kültür, gastronomi, spor, açık hava müzesi… Saymakla bitmeyen bir şehrin yadigârı olan bu kutsal topraklarda, bu anlamlı günde bir arada olmak gerçekten bizleri çok mutlu ediyor.  Bolu tabiatın kalbi diye adlandırıyor ama aslında Bolu, Orta Bizans’ın çok yoğun yaşandığı bir bölge. İnşallah yeni bir dönemde müzecilik faaliyetleri ve kazı faaliyetleriyle birlikte Bolu kültürel miras anlamında da tabiatın dışında konuşulacak bir turizm destinasyonuyla da Türkiye’nin gündemine oturacaktır” ifadelerini kullandı.

Gerekli izinlerin alındığını ve yakın zamandan tarihi stadyumda kazıların başlayacağını aktaran Doğanay, “Çalışmalarımızı yaptık, izinlerimizi aldık. Bakanlığımızdan… En yakın zamanda mali konuyu da hallettiğimizde, kendi çalışma profilimizde 1 diye adlandırdığımız stadyum kazısıyla inşallah, kültürel miras yolunda Bolu’muz büyük bir adım atmış olacak. Biz de Bolu kültür ve turizm camiası olarak bu adımı atmanın mutluluğunu yaşayacağız. Gönül isterdi ki biz bugün bu açılışı stadyumda, kazı alanında, kazı başkanımızla beraber yapalım. Onun da adımlarını attık, görevlendirmeleri yapıldı. Müze Müdürlüğümüzün denetiminde, Bolu Valiliğimizin kontrol ve himayesinde stadyum kazısına en kısa zamanda başlayacağız. Bolu halkına da bu müjdeyi vermiş olayım” şeklinde konuştu.

Programda Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, müzikoloji bölümü öğrencilerinin konserinin ardından Tarih Bölümü Öğr. Ü. Dr. Meral Ortaç tarafından Bolu’nun tarihine ilişkin sunum yapıldı.

Bolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri arasında düzenlenen Bolu Müzesi resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri de takdim edildi.

Editör: TE Bilisim