Mengen İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Şenkan Aykan, 2022 yılı KÖYDES ödeneklerinden Mengen’e, yaklaşık 14 milyon civarında ödenek aktarıldığını söyledi. Aykan; “Mengenliler her şeyin en iyisine layık. Onlara hizmet etmenin sözünü vermiştik. Yapmış olduğumuz hizmetlerde de onların layık olduğu şekilde, en iyi hizmetleri ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Haber: Aslı Akış

2022 yılında Mengen’e yapılan yatırımlar, ilçeye kazandırılan hizmetler ve KÖYDES ödenekleri ile ilgili Mengen İGM üyesi Hüseyin Şenkan Aykan, bilgiler verdi. Yapmış oldukları talepler neticesinde, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Ak Parti Milletvekilleri Arzu Aydın ile Fehmi Küpçü’nün de desteğiyle Mengen’e çöp kamyonu kazandırdıklarını aktaran Aykan, Sağlık Bakanlığından kullanmadıkları bir ambulansı Mengen’e hibe edilip cenaze nakil aracına çevirdiklerini vurguladı.

2022 yılında toplanda şu ana kadar 20 Milyon TL’ye yakın bir hizmeti Mengen’e ulaştırdıklarını da söyleyen Mengen İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Şenkan Aykan, Mengenlilerin en iyi şekilde hizmet almayı hak ettiklerini ifade etti.

“İLÇEMİZE 14 MİLYON TL CİVARINDA ÖDENEK AYRILDI”

Şenkan Aykan, 3,5 senedir ilçeye KÖYDES’ten ve İl Özel İdaresinden gelen destekler noktasında Mengen’inde payını aldığını belirterek; “2022 yılında Özel İdare bütçesi olarak ilçemize aktarılan para 2 Milyon 659 bin TL. KÖYDES’ten de ilk etapta 7 Milyon 920 bin TL ödenek ayrıldı. Akabinde ek ödenek olarak Mengen’imize tekrar 3 Milyon 777 bin TL KÖYDES ödeneği olarak ödenek ayrıldı. Toplamda baktığınızda, ödeneklerin toplamında ayrılan pay 14 Milyon TL civarında, şuana kadar ayrılan para.” şeklinde konuştu.

“BÜTÇE’NİN %60’INI İÇME SUYU VE KANALİZASYON BORULARINA HARCADIK”

Özel İdaresi bütçesinden gelen paya bakıldığında yüzde 80’e yakın kalemde ödeme yapıldığını vurgulayan Aykan; “Köylerimize hizmet götürmüşüz. Bunların % 60 oranını içme su ve kanalizasyon borularına harcadık. Yani vatandaşlarımızın sağlıklı bir şekilde içme suyuna ulaşabilmeleri için ve köylerdeki kanalizasyonların insanlarımızı rahatsız etmeyecek şekilde yerlerine ulaşabilmesi için, onlarla ilgili içme su boruları, kaptajlar, su depoları, su depolarının tamiratları ve koruge boru dediğimiz ÇTP boru dediğimiz kanalizasyon, en nihayetinde köylerimizde yol geçişlerinin sağlıklı bir vaziyette olabilmesi için menfez borularını döşedik.” dedi

“İNSİYATİF TANIDIĞIMIZ KONU VATANDAŞIMIZIN SAĞLIKLI SU İÇMESİDİR”

Aykan, köylerde gelenek ve göreneklerin önemine de vurgu yaparak asıl gerekliliğin vatandaşların sağlıklı su içmesi olduğunu belirterek; “Köylerimizde bayramlarda, cenazelerde insanların topluca taziyelerini dile getirebileceği veya bayramlaşabileceği kapalı alanların oluşturulması amacıyla destek olma adına devlet olarak, İl Genel Meclisi Üyeleri olarak pay çıkartabiliyoruz. Fakat KÖYDES’ten ayrılan payımızın genelini içme sularına ayırdık. Yani bizim Mengen’de insiyatif tanıdığımız konu vatandaşımızın sağlıklı su içmesidir. O noktada onlara destek olmaya çalışıyoruz. En iyi hizmeti vermeye çalışıyoruz.”  İfadelerini kullandı.

“PAZARKÖY’ÜN KANALİZASYONUNU BU SENE İHALE ETTİK”

Kanalizasyon, asfaltlama ve kilitli parke taşı döşeme çalışmalardan da bahseden Hüseyin Şenkan Aykan, Pazarköy’de yaşanan sel felaketini hatırlatarak; “Pazarköy bizim en büyük köyümüz. 480 nüfusa sahip Pazarköy. Oranın bu sene selden zarar gören bir kanalizasyonu vardı.  Allah nasip ederse kanalizasyonunu bu sene ihale ettik. En kısa zamanda da başlanılacaktır. Onun haricinde diğer köylerimizde kanalizasyon tamiratları var. Kanalizasyon tadilatları var, yenilemeler var. Ayrıca bu sene yine 14 Milyon TL haricinde, 2 Milyon TL İçişleri Bakanlığımızdan bize ek bir ödenek geldi. Bununla da köylerimizde şuanda düşündüğümüz ya asfaltlama ya da köylerimizin içerisinde toz, duman olmasın diye kilitli parke taş çalışması düşünülmektedir.” şeklinde konuştu.

MENGEN’İMİZE BİR ÇÖP KAMYONU KAZANDIRDIK”

Mengen’in en büyük sorunlarının başında çöp toplama geldiğini dile getiren Aykan, Çevre Şehircilik Bakanlığı ve Ak Parti Milletvekilleri Arzu Aydın ile Fehmi Küpçü’nün girişimleri sayesinde ilçeye çöp kamyonu kazandırdıklarının altını çizdi. Aykan; “Köyler var olduğundan beri hiç çöp toplama çalışması yapılmamış. Mengen’imize Çevre ve Şehircilik Bakanlığımızdan yapmış olduğumuz talepler doğrultusunda, İl Başkanım, Milletvekillerim ve Bakanım imzasıyla Mengen’imize bir çöp kamyonu kazandırdık. 2022 model bir çöp kamyonumuz oldu. Ayrıca her köyümüze konteyner dağıtımını gerçekleştireceğiz. Bir kısmını dağıttık. Bir kısım konteyner talebimizde Çevre ve Şehircilik Bakanlığından olur beklemektedir. Bazı Ak Partili belediyelerle görüşmelerimiz var. Bazı belediyelerimizin bize çöp konteyneri vermeleri, taahhütleri var hepsine de teşekkür ediyorum. Çöp kamyonuyla ilgili çalışmalarımız da devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

“MENGENLİ HEMŞERİLERİMİZE HİZMET ETME SÖZÜ VERMİŞTİK”

Hüseyin Şenkan Aykan son olarak, ilçeye kazandırılan bir sağlık ambulansının cenaze nakil arazı olarak kullanıldığını ifade ederek; “Köylerimizde cenaze taşımalarında traktörle, üstü açık pikaplarla cenaze taşındığını gördüm. Sağlık bakanlığından kullanmadıkları bir ambulansı Mengen’e hibe olarak kazandırarak, aracı cenaze nakil aracına çevirdik. 2022 yılında, totale baktığımızda 20 Milyon TL’ye yakın Mengen’e bir hizmet sunduk. İnşallah her yapılan hizmeti hemşerilerimiz, Mengenliler güle güle kullansınlar. Onlar her şeyin en iyisine layık. Biz memleketimizi de çok seviyoruz. İnsanımızı da çok seviyoruz. Bizi burada İl Genel Meclisi Üyesi olarak seçerlerken biz onlara hizmet etmenin sözünü vermiştik. Yapmış olduğumuz hizmetlerde de onların layık olduğu şekilde, en iyi hizmetleri ulaştırmaya devam edeceğiz” dedi.

Editör: TE Bilisim