Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından, Cumartesi ve Pazar günleri için yapılan uyarıda, “Bolu çevrelerinde meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

Kurban Bayramı itibariyle yüksek sıcaklıkların etkisinden kurtulamayan Bolu’ya şiddetli yağış geleceği duyuruldu. Konuyla ilgili yapılan açıklamalarda hafta sonu 7 Temmuz Cumartesi sabah 04.00’ten itibaren 8 Temmuz Pazar sabah 04.00 saatlerine kadar “yerel çok kuvvetli” yağış olacağını belirtildi.

Konuyla ilgili Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıda, “Yarın( Cumartesi) sabah saatlerinden itibaren Batı Karadeniz’de Düzce, Zonguldak, Bartın, Bolu, Karabük çevrelerinde beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli (21-50 kg/m2), Kocaeli, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın ve Bolu çevrelerinde yerel çok kuvvetli (51-75 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar, heyelan ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” ifadelerine yer verildi.

Bolu, “Hasar ve kayıpların oluşması muhtemel” risk grubu olan turuncu grupta yer aldı.

Editör: TE Bilisim