Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Korona virüs salgını sürecinde hijyene önemi ve su kullanımının artmasıyla ilgili konuştu. Metin;  "Şu anda Türkiye'deki barajlarımızın doluluk oranı yüzde 76 seviyesinde. Bu, Türkiye'nin içme ve kullanma su sorununun olmadığını gösteriyor” dedi.

Haber: Aslı Akış

Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Kovid-19 sürecinde su kullanımının arttığı gelinen noktada Türkiye'nin barajlarının doluluk oranlarının ne durumda olduğu yönündeki soruyu da cevapladı.

BARAJLARDAKİ DOLULUK ORANI

Korona virüsü salgını sürecinde hijyene önemin artmasıyla su kullanımında artış olmasına rağmen barajların doluluk oranının yüzde 76 seviyesinde olduğunu belirten Metin;  “Pandemi süreci ile beraber haliyle hijyen çok ön plana çıktı. Bununla beraber temizlik aracı olan her şeyde hassasiyet daha fazla. Buna göre kullanım arttı. Her ne kadar Türkiye su zengini bir ülke olmasa da çünkü zengin olunduğu yönünde bir algı var. Su zengini gibi bir şey yok. Netice itibarıyla kaynaklarımız sınırlı. Ama DSİ olarak bu kaynaklarımızı en iyi şekilde kullanma adına takibimizi yapıyoruz. Şu anda Türkiye'deki barajlarımızın doluluk oranı yüzde 76 seviyesinde. Bu, Türkiye'nin içme ve kullanma su sorununun olmadığını gösteriyor. Gerek içme suyunda gerek sulama suyunda şu anda Türkiye’nin hiçbir yerinde sıkıntımız yok. Çiftçimiz sulamasını yapıyor. İçme suyunda da başta büyükşehirler olmak üzere hiçbir şehrimizde sıkıntımız söz konusu değil” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim