Geçtiğimiz yıl bitmesi gerekiyordu… Aradan aylar geçti Millet Bahçesi bir türlü açılamadı! İki yıl önce Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Ya bize burayı geri verin, biz burayı düzenleyelim, ya da atımızı verin! Bu Bolu'nun atı” çıkışını yapmıştı. Geçtiğimiz yıl ise AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner’in yaz aylarında biteceğini ifade etti.

HABER: ASLI AKIŞ – OĞUZHAN EKE

4 yıl önce yapımına başlanmıştı. TOKİ'nin, Bolu'da yapacağı 400 günde tamamlanacağı söylenen Millet Bahçesi aradan geçen zamanda hala bitirilemedi.

“Çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bölgemizde ki en muhteşem millet bahçelerinden biri Bolu'ya inşaa ediliyor. Allah nasip ederse yaz aylarında hemşehrilerimizle Millet Bahçesinde buluşacağız” ifadeleriyle geçtiğimiz yıl müjde vermişti AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, öyle ki; o günden bu güne çalışmalar devam etse de değişen hiçbir şey olmadı. Millet Bahçesi’nin ne zaman açılacağı ise halen belirsiz.

Bolu Belediyesi’nce 2016 yılında Alpagut Mahallesi’nde 90 bin metrekarelik alan üzerinde Uluslararası Köroğlu Parkı’nın kurulması için çalışmalara başlanmış ancak yaklaşık 12 milyon lira harcanmasına rağmen tamamlanamayan park daha sonra atıl durumda kalmıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilen Köroğlu Parkı’na şimdi de 28 milyon 223 bin lira daha harcanarak Milet Bahçesi yapılacak. Kentin birçok yerinden görülen ve parkın içerisine yerleştirilen dev Köroğlu heykeli de tartışma konusunu olmuştu

Kentin birçok yerinden görülen ve parkın içerisine yerleştirilen dev Köroğlu Heykeli de bulunan Millet Bahçesi’nde; millet kıraathanesi, büfe, giyinme soyunma odaları, spor sahaları, bisiklet parkı, bisiklet yolu, otopark, koşu yolu, üst kademe gölet, seyir terası, piknik alanı, çocuk oyun alanı, yöresel ürün satış alanı, mescit ve çocuk kütüphanesi bulunacağı bildirilmişti.

ATIMIZI VERİN”

Öte yandan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yerel seçimlerin ardından 29 Haziran 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, “ Bolu halkının cebinden yaklaşık 12 milyon lira çıkmış, onun parasını verin dedik. Ona ret cevabı geldi. O zaman üçüncü bir teklifimiz daha var. Ya bize burayı geri verin, biz burayı düzenleyelim, ya da atımızı verin! Bu Bolu'nun atı. Biz onu uygun bir yerde, daha uygun şartlarda Bolu'nun sembolü haline getirmeye hazırız” açıklamasında bulunmuştu.

Herkesin merak ettiği proje yerinde çalışmalar kısmen devam ediyor olsa da ne bilgi veren var ne de projeyle ilgili konuşan...

Editör: TE Bilisim