AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Yukarı Çarşıda devam eden altyapı, üstyapı ve aydınlatma çalışmaları üzerinden Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a tepki gösterdi. Aydın; “Esnaf dertli ,Çalışma yok. Her yer toz duman. Şovunu görmüşler. Gündemde kalmak için boş işleri bıraksın, Bolu'ya baksın diyorlar” dedi.

“Hani ‘Yukarı Çarşı’ya gelebilirler mi?’ diyen başkan Özcan’ın sözlerini de anımsatan Milletvekili Aydın ; “O diktatör tavır şunu bilsin ki; o Bolu beyi ise bizde Köroğlu’yuz, Köroğlu’nun torunlarıyız” ifadeleriyle yeni bir tartışmanın fitilini ateşledi.

HABER: ASLI AKIŞ

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın beraberinde AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ve AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ile Yukarı çarşı esnafına ziyaretlerde bulundu.

Yukarı Çarşı’yı yeniden canlandırmak isteyen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, tarihi çarşının çehresini değiştirecek çalışmaların startını vererek daha önce dış cephe yenilemeleri yapılan Yukarı Çarşı’da altyapı, üstyapı ve aydınlatma çalışmaları resmen başlatmıştı. Yukarı Çarşı esnafına 2,5 Milyon TL’yi ödetmemek için kuruluş amacı tarihi cadde, sokak ve çarşıları desteklemek olan ve emlak vergileriyle fonlanan Kültür Varlıkları Fonu’ndan faydalanmak üzere Bolu Valiliği’ne başvuru yaptıklarını belirten başkan Özcan, Bolu Belediyesi Temmuz Ayı 1. Oturumu’nda da konuyu gündeme getirmiş ve  “İki tane milletvekilimize ve il başkanına soruyorum. Bu konuda elinizi taşın altına koymadınız. Hangi yüzle Yukarı Çarşıya gideceksiniz?” diyerek sorularına yanıt aramıştı.

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, başkan Özcan’ın  “Hani Yukarı Çarşı'ya ne yüzle gelecekler?” sorusunun hatırlatarak karşılık verdi. Aydın; “Biz geldik, sen yoktun. Hatta hiç olmamışsın. Biz sana buradan bildirelim: Esnaf dertli. Çalışma yok. Her yer toz duman. Şovunu görmüşler. Gündemde kalmak için boş işleri bıraksın, Bolu'ya baksın diyorlar” dedi.

“BİZ BOLU’YUZ, BOLUNUN HALKI, VATANDAŞIYIZ”

Milletvekili Aydın, Başkan Tanju Özcan’ın diktatör bir tavır sergilediğini belirterek açıklamalarda bulundu. Aydın; “Yukarı çarşı esnafımıza hayırlı işler dilemek için yukarı çarşımıza geldik. Bolu bizim memleketimiz. Hani yukarı çarşıya gelebilirler mi diyen o diktatör tavır şunu bilsin ki; o Bolu beyi ise bizde Köroğlu’yuz, Köroğlu’nun torunlarıyız. Biz boluyuz. Bolunun halkı, vatandaşıyız. Dolayısıyla hem Yukarı Çarşı’dayız hem Bolu’nun her yerindeyiz.” İfadelerini kullandı.

 

Yukarı Çarşı’nın şu anki durumu ile alakalı gördükleri karşısında üzüldüklerini vurgulayan Aydın; “Bu konu ile alakalı açıklamaları tekraren yapacağız. Ama şunun altını özellikle çiziyorum kimse bu diktatör tavrı Bolu’da uygulamaya kalkışmasın. Köroğlu’nun torunları bu diktatörlüğe asla izin vermez.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim