Eğitim Sen Bolu Şubesi yürütme kurulu, Meclis Genel Kurulunda 1 Şubat 2022 Salı günü görüşülecek Öğretmenlik Meslek Kanunu Tasarısına dair ortak açıklama yaparak, tasarının geri çekilmesini istedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Birçok kentte konuya dair açıklamalar yapılırken, Eğitim Sen Bolu Şubesi üyeleri de sosyal medyadan yayınladıkları videolar ile çağrıda bulunarak, Haklarımızı ve taleplerimizi içermeyen öğretmenlik meslek kanununu kabul etmiyoruz. 1 Şubat’ta Ankara’dayız.” dedi.

“DAYANIŞMA KÜLTÜRÜNÜ ZAYIFLATACAKTIR”

Öğretmenlerin görüş ve talepleri alınmadan hazırlanmış olan öğretmenlik meslek kanunu tasarısı 1 Şubat’ta Türkiye Büyük Millet Meclisinde görüşmeye alınacağı ifade edilen videoda; “Öğretmenleri kariyer basamaklarına göre ayrıştıracak, aday öğretmenlerin iş güvencesini ortadan kaldıracak olan bu tasarı öğretmenler arasında rekabeti artırarak mesleğimizin en önemli özelliği olan dayanışma kültürünü zayıflatacaktır. Bizler biliyoruz ki dayanışmanın ve örgütlülüğün zayıfladığı yerde daha fazla hak kaybı yaşanacaktır. Bundan dolayı geleceğimize ve mesleğimize sahip çıkmak için tüm meslektaşlarımız 1 Şubat’ta Ankara’ya çağırıyoruz” denildi.

“HAKLARIMIZI YOK SAYAN ÖĞRETMENLİK MESLEK YASA TASARISINI KABUL ETMİYORUZ”

Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Zehra Kulalı Gezici, “Haklarımızı ve taleplerimizi içermeyen öğretmenlik meslek kanun tasarısı geri çekilsin” vurgusuyla; “Tüm öğretmenleri kapsamayan, öğretmenleri uzman, başöğretmen ayrıştıran aday öğretmenlerin iş güvencesini ortadan kaldıran, öğretmenlere sorulmadan, öğretmenlerin mesleki özlük haklarını güçlendirmeyen, öğrencilerimizin eşit, nitelikli kamusal hakkını yok sayan öğretmenlik meslek yasa tasarısını kabul etmiyoruz.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim