Bolu’da, 17-20 Mart tarihleri arasında düzenlenecek Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali için film başvuruları devam ediyor.

Haber: Oğuzhan Eke

Düzenlendiği yıldan bu yana farklı şehirlerde gerçekleştirilen ve gençleri çağdaş sinemaya teşvik etmek amacıyla yola çıkan Rotary Uluslararası Kısa Film Festivali, 14. yılında Bolu’ya geliyor.

Sinema öğrencileri ve sinema sektörünün başarılı isimlerini bir araya getirmek amacıyla düzenlenen festival; 17 – 20 Mart 2022 tarihleri arasında Bolu’da düzenlenecek. 1 Kasım’da başlayan festivale film başvuruları ise devam ediyor.

11 Şubat tarihine kadar başvuruların devam edeceği festivalin kısa film yarışmasına; Kurmaca, belgesel, animasyon ve deneysel kategorilerinde filmler bekleniyor. Ayrıca bu yıl festivale özel ‘Gastronomi Diliyle Bolu’ adıyla bir özel kategori de açıldı. Festivalde bu bölüme özgü bir kısa film ve fotoğraf yarışması yapılması planlanırken, bu kapsamda katılımcılardan Bolu’yu yemeği ve kültürüyle anlatmaları beklenecek.

Katılımcılar, festivale ROFİFE web adresi üzerinden başvurularını gerçekleştirebilecek. Festivalin Kurmaca, Belgesel, Animasyon ve Deneysel kategorilerinde jüri tarafından seçilen adaylar da Şubat ayında açıklanacaktır.

Festival kapsamında Türk Sinemasına destek veren sanatçılara verilen Ustaya Saygı, Onur, Emek, Başarı, Uluslararası Başarı ve Sanata Katkı ödülleri, bu yıl da verilecek.

Editör: TE Bilisim