AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a partisinden gelen tepki üzerine, “Selahattin Demirtaş’ı destekledin. İstemeye istemeye doğruları itiraf ediyorsun” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Cumhuriyet Halk Partisi Parti Sözcüsü Faik Öztrak’a basın toplantısında Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hakkında soru soruldu. ATV muhabiri adına, “Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ekmeleddin İhsanoğlu’na sandıkta oy vermediğini itiraf etmedi. ‘O dönem baskı yüzünden imza attım’ dedi. Bu açıklamaya ilişkin değerlendirme alabilir miyiz?” sorusu soruldu. Öztrak, bu soru üzerine, “Bunlar ipe sapa gelmez laflar. Ciddiye alınacak sözler değil” ifadelerini kullandı.

Konuyla ilgili AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner de sosyal medya üzerinden bir paylaşım yaparak, Tanju Özcan’ın 2014 seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na attığı oyu gösteren pusulayı paylaştı.

“İLK İMZAYI ATANLAR ARASINDAYDIN”

Paylaşımda, “CHP Genel Merkezinden puan kapmak için 2069 No.lu sandıkta resim çekip, ‘İlk oyu kullandık. Hayırlı olsun” diye paylaşım yapan sendin” denildi.

“BUGÜN İSE BUNLARI DİYORSUN”

Özcan’ın oy vermediğini söylediğini ileri süren Güner,  “10 Ağustos 2014 tarihinde yalpan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde CHP’nin adayı, ‘Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermedim’ diyen Tanju Özcan… Kendi adayınız Ekmeleddin İhsanoğlu’na oy vermediğini daha yeni açıkladın. O zaman diğer iki adaydan ya da doğruyu bulup Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a oy verdin ya da şuan ki ittifak ortağını ve yerel seçimde 4 bin oyunu aldığının HDP’nin adayı Selahattin Demirtaş’ı destekledin. Ya yalan konuşuyorsun ya da istemeye istemeye doğruları itiraf ediyorsun. Sahi, sen hangisisin?” açıklamasını yaptı.

Editör: TE Bilisim