TAMGA Uluslararası Arama Kurtarma İl Temsilciliği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş’un katılımıyla ilimizde hizmete girdi.

Haber: Servet Gökçek

Merkezi Ankara’da bulunan 48 il, 18 ülkede ekipman ve bilgi birikim noktasında Dünya ülkeleri iş birliğiyle hava, deniz ve kara koşullarında meydana gelen kaybolma ve kaza olaylarında; deprem, sel ve büyük kazalarda, arama-kurtarma, ilk yardım ve afet konularında bilgilendirme faaliyetlerinde bulunan, Uluslararası Arama ve Kurtarma Yardım derneği (TAMGA) İl temsilciliği ilimizde açıldı. Açılış törenine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu AFAD İl Müdürü Cengiz Çavuş, İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, gönüllüler ve vatandaşlar katıldı.

Açılışta töreninde Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan bir konuşma yaptı. Özcan, eğitimli insanların bir araya gelip ön hazırlıklarını şimdiden yapmasının yüreklerine su serptiğini ifade ederek, “Bolu’muz için TAMGA Arama Kurtarma ve Yardım Derneğimizin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Allah bizi doğal felaketlerden korur ama tabi ki doğal felaketler kaçınılmaz. Doğal felaket yaşayacağız ama ne zaman yaşayacağımızı bilmiyoruz. İnşallah sizlere fazla iş düşmez. Sizler gibi eğitimli insanların bir araya gelip şimdiden ön hazırlıklarını yapması bizlerin yüreğine su serpiyor. Bizde Bolu Belediyesi olarak bundan sonra ki tüm çalışmalarınızda yanınızda olmaya, sizlerle, AFAD’ la birlikte çalışmaya her zaman hazırız. Ne talebiniz olursa olsun bizim gücümüz nispetinde yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Açılış konuşmasının ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş ve TAMGA Uluslararası Arama Kurtarma ve Yardım Derneği Bolu İl Amiri Levent Şimşek'in kurdele kesimiyle hizmete açıldı.

 

Editör: TE Bilisim