Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın disiplin süreci ise devam ediyor. CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) tarafından 13 Haziran'da kesin ihraç talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevk edilen Başkan Tanju Özcan yazılı savunmasını verdi şimdi sıra sözlü savunmasında.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, parti kurallarıyla bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle MYK kararıyla ve kesin ihraç talebiyle oy birliği ile YDK'ye sevk edildi. Tedbirli olarak YDK'ye sevk edilmesi nedeniyle Özcan'ın CHP adına iş ve işlemde bulunması engellenirken, dosyasının disiplin kuruluna gelmesinin ardından ihraç süreci de başladı.

Başkan Özcan hakkında ilk görüşmesini geçen günlerde yapan Yüksek Disiplin Kurulu (YDK), Özcan'ı yazılı ve sözlü savunma vermeye davet etti.

25 TEMMUZ'DA GENEL MERKEZDE SAVUNMA YAPACAK

Tanju Özcan yazılı savunmasını bugün itibariyle verdi, 25 Temmuz Pazartesi günü de parti genel merkezinde sözlü savunmasını verecek.

ÖZCAN, KILIÇDAROĞLU İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ ANCAK RANDEVU ALAMADI

CHP Merkez Yönetim Kurulu tarafından “kesin ihraç” talebiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na (YDK) sevk edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’ndan randevu istemişti. Kılıçdaroğlu, bu aşamada görüşmesinin “disiplin sürecini etkileyebileceği” gerekçesiyle Özcan’a randevu vermedi.

“BAĞIMSIZ OLARAK YOLUMA DEVAM EDERİM”

Tanju Özcan, ihraç talebi sonrası yaptığı açıklamada ise CHP'nin "öz evladı" olduğunu belirterek, "Hukuki bağım kesilirse bağımsız olarak yoluma devam ederim. Zaten hiçbir partinin teklifine açık falan da değilim." demişti.

Editör: TE Bilisim