Farklı lokasyonları ziyaret etmeyi, yeni yerleri keşfetmeyi seven gezginler için yoğun ilgi gören turistik bölgeleri yakından tanımak oldukça önemlidir. Büyüleyici güzelliğe sahip olan adresler, yılın her döneminde yerli ve yabancı turistlerin ilgi odağı olmayı başarır. Tarihi dokusu, doğal güzellikleri, mimari yapıları ve yemek kültürleriyle dikkat çekmeyi başaran bu rotalar gezginlere unutamayacakları bir gezi deneyimi yaşatır. Havaların ısınmasıyla birlikte, farklı şehirlere seyahat etme tutkusunun peşine takılmak isteyen gezginler burada mı? Gezi planına uygun uçak bileti ara, zaman kaybetmeden tatile çıkmanın keyfini yaşa. Sen de hemen uçak bileti satın al, turistlerin vazgeçilmezi olan lokasyonları yakından keşfetmenin tadını çıkar. İşte, tatil planı yapmak isteyenler için ideal gezi rotaları…

Turistlerin Yoğun İlgi Gösterdiği Büyüleyici Şehirler

Seyahat etmeyi sevenlerin keşfettikleri, deneyimledikleri her yeni rota aynı zamanda yeni anılar biriktirdikleri adreslerdir. Doğasının yeşiliyle, denizinin mavisiyle, tarihi dokusunun ihtişamıyla gezginlere unutulmaz bir deneyim vadeden bu şehirler, yılın her döneminde yerli ve yabancı birçok turistin de ilgi odağı olmayı başarır. İşte, her gezginin mutlaka yakından görmesi gereken başlıca büyüleyici şehirler…

- Paris: Her gezginin hayallerini süsleyen başlıca şehirler arasında yer alan Paris, Fransa’nın en gözde şehirlerinden biridir. Dünyanın en popüler lokasyonları arasında yer alan şehir; tarihi yapıları, düzenli şehir planlaması ve doğasıyla gezginleri kendisine hayran bırakır. 2 milyonu aşan bir nüfusa sahip olan bu şehir, Sen Nehri’nin kıyısında konumlanır. Aşkın ve romantizmin şehri olarak da bilinen Paris, aşkını zirveye taşımak isteyen gezgin çiftlerin de vazgeçilmez rotalarından biridir. Paris’e seyahat eden gezginlerin mutlaka ziyaret etmeleri gereken başlıca lokasyonları; Lüksemburg Bahçesi, Champs Elysées Caddesi, Versay Sarayı, Sacré Coeur Bazilikası, Louvre Müzesi ve Eyfel Kulesi olarak sıralamak mümkün.

- Londra: İngiltere’nin ve Birleşik Krallık’ın başkenti olan Londra, tarih boyunca dünyanın en önemli şehirleri arasında yer almıştır. En çok turist çeken şehirlerden biri olan Londra, aynı zamanda Avrupa’nın da en kalabalık şehirlerinden biridir. Kozmopolit bir yapıya sahip olan şehirde gezginlerin gezip görebilecekleri birçok lokasyon bulunur. İşte, Londra’ya seyahat edecek gezginlerin mutlaka gezip görmesi gereken başlıca rotalar; Buckingham Sarayı, Hyde Park, Westminster Sarayı, British Museum ve Big Ben.

- Roma: İtalya’nın başkenti ve en büyük şehri olan Roma, tarihin en köklü medeniyetlerine ev sahipliği yapması yönüyle oldukça önemlidir. Turistik açıdan da gözde metropoller arasında yer alan şehir, gezginlerin vazgeçilmez rotalarından biridir. Farklı lezzetler deneyimlemek isteyen gezginler için marjinal bir yeme-içme kültürüne sahip olan şehirde, benzersiz lezzetlerle tanışmak mümkün. Alışveriş tutkunları için geniş alışveriş imkanlarına sahip olan Roma’da, gece hayatı da oldukça renklidir. Roma’ya seyahat eden gezginlerin görmesi gereken başlıca lokasyonları; Aziz Petrus Bazilikası, Pantheon, Roma Forumu, İspanyol Merdivenleri, Trevi Çeşmesi (Aşk Çeşmesi) ve Kolezyum olarak sıralamak mümkün.

- Bakü: Azerbaycan’ın başkenti olan Bakü “Kafkasların Paris’i” olarak anılır. Yerli ve yabancı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği adreslerden biri olan Bakü, tarihi geçmişiyle de oldukça büyüleyicidir. İki milyonu aşan nüfusuyla bilinen kent, bölgenin ticaret ve kültür merkezidir. Mimari yapılarıyla ilgi odağı olmayı başaran şehir; İçeri Şehir, Sovyet yapılarının bulunduğu kısım ve yeni binaların yer aldığı modern bölge olmak üzere üç farklı bölüme ayrılır. Vize istemeyen adreslerden biri olan Bakü’ye seyahat ederek, Kafkas kültürünü yakından tanımanız mümkün. Kafkasların Paris’ine seyahat edecek gezginlerin mutlaka ziyaret etmesi gereken başlıca lokasyonlar şunlardır; Nizami Caddesi, Kobustan Milli Parkı, Bakü Bulvarı, Ateşgah, Kız Kulesi ve İçeri Şehir.

- İstanbul: Dünyanın dört bir yanından yoğun ziyaretçi akınına uğrayan gözde şehirlerden birisi de hiç şüphesiz İstanbul’dur. Her karışından tarih fışkıran bu kadim şehir; doğal güzellikleri, tarihi dokusu, mimari yapıları ve kendine özgü lezzetleriyle görenleri kendine hayran bırakır. Birçok sanat eserine ilham olmayı başaran büyüleyici şehirde gezilip görülmesi gereken yüzlerce adres bulunur. Herkesin bütçesine uygun konaklama yeri bulabileceği yedi tepeli şehir, gecesiyle gündüzüyle ayrı bir güzeldir. Gezginler yılın her mevsiminde İstanbul’u ziyaret edebilirler. İşte, İstanbul’da mutlaka gezilmesi gereken başlıca rotalar; Kız Kulesi, Galata Kulesi, İstanbul Boğazı, Çamlıca Tepesi, Gülhane Parkı, Tarihi Yarımada, Yerebatan Sarnıcı, Topkapı Sarayı, Rumeli Hisarı ve İstiklal Caddesi.

Editör: TE Bilisim