Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz, 3600 Ek Gösterge’ye ilişkin, “Kamu çalışanlarımızın beklentilerini karşılamamıştır.  TBMM’ye gelerek, teknik detaylarının incelenmesi ve üzerinde yeniden çalışılması gerekmektedir” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Yıllardır Türkiye’nin gündeminde olan 3600 Ek Gösterge, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamalarda kamuoyuna duyuruldu. Türk Büro-Sen Bolu Şube Başkanı Kenan Yavuz da konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Yavuz, çalışmanın eksik kısımları olduğunu aktararak, çıkarılan kanunun memurların bir kısmını sevindirirken, bir kısmında hüsrana neden olduğuna işaret etti. Kanunla ilgili detaylı çalışma gerektiği de ifade edilirken, şu kelimeler kullanıldı:

“YENİDEN ÇALIŞILMASI GEREKMEKTEDİR”

“Geçtiğimiz günlerde açıklanan ek gösterge kanun teklifi,  kamu çalışanlarımızın beklentilerini karşılamamıştır. Taslağın bu haliyle değerlendirilmeden önce TBMM’ye gelerek, teknik detaylarının incelenmesi ve inceleme tamamlandıktan sonra eksik kalan kısımlar üzerinde yeniden çalışılması gerekmektedir.”

“MEMURLARIMIZIN İHTİYACI VARDIR”

“Bilindiği üzere 3600 ek gösterge artışına en çok, bu gösterge rakamlarının altında kalan memurlarımızın ihtiyacı vardır. Bu talep, hiyerarşik yapı bozulmadan tekrar gözden geçirilmelidir. Ek gösterge kanun teklifinin hazırlanmasında, sürecin içinde bulunan Memur Sen Konfederasyonu Genel Başkanının, ‘beklentilerimiz karşılandı’ şeklindeki beyanlarına karşılık, aynı Konfederasyona bağlı Büro Memur Sen'in, ‘bu taslağı kabul etmiyoruz’ çıkışını da memurlarımızın takdirine bırakıyoruz.”

“BİR KISMI SEVİNDİRİRKEN, BİR KISMI ÜZMESİNİ İSTEMİYORUZ”

“Ayrıca, açıklanan taslakta tazminat yansıtma oranları ile ilgili bir bilgi verilmemiş olup, metin TBMM’ye geldiğinde tekraren Türkiye Kamu Sen Konfederasyonumuzca değerlendirmeye alınarak, kamu çalışanlarının beklentilerinin karşılanması için mücadelemiz güçlü şekilde sürecektir.

Netice olarak; Kamu hizmetinin karşılığı olan 3600 Ek Gösterge Kanunun çalışanların bir kısmını sevindirirken, bir kısmını üzmesini Türk Büro-Sen olarak istemiyoruz. Türk Büro-Sen olarak hedefimiz ve mücadelemiz; 3600 Ek Gösterge kanunun hakkaniyet ölçülerinin dikkate alınarak çıkarılmasıdır.”

 

Editör: TE Bilisim