Bolu Valisi Erkan Kılıç, , 5 Aralık Kadın Hakları Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Kılıç; “5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi, devlet yapımızda, kültürümüzde ve medeniyetimizde kadınlara verilen değerin ve kadınların iradesine duyulan saygı ve önemin çok büyük bir göstergesidir” dedi.

HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ

5 Aralık, Türk kadınlarına siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkı tanıyan anayasa değişikliğinin TBMM'de kabul edilişinin yıl dönümü olarak kutlanmaktadır. Bu tarih aynı zamanda 'Dünya Kadın Hakları Günü' olarak kutlanmaktadır.

Bolu Valisi Erkan Kılıç,  Bir toplumun merkezinin aile, ailenin de mihenk taşının kadınlar olduğuna işaret ederek; “Kadın ne kadar mutluysa toplum da bir o kadar mutlu ve huzurlu olurken; kadın eğitimliyse, düşünceleri kıymetli ve toplumda söz sahibiyse, geleceğimizin umudu yeni nesiller de aynı şekilde özgüveni yüksek, milli ve manevi değerlerle yoğrulmuş, kültürüne ve milli benliğine sahip çıkan bireyler olarak yetişirler.

Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından 5 Aralık 1934 tarihinde Türk kadınına seçme ve seçilme hakkı verilmesi, devlet yapımızda, kültürümüzde ve medeniyetimizde kadınlara verilen değerin ve kadınların iradesine duyulan saygı ve önemin çok büyük bir göstergesidir.

“KADINA KARŞI ŞİDDETLE MÜCADELEDE KARARLI VE CAYDIRICI ADIMLAR ATMIŞTIR”

Kadınlarımız; ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için tarımdan sanayiye, eğitimden sağlığa, siyasetten spora varıncaya dek birçok alanda aktif roller üstlenerek ekonomik ve sosyo-kültürel bakımdan toplumsal hayatımızın temelinde yer almış, devletimizin âlî menfaatleri söz konusu olduğunda vatan savunması başta olmak üzere ne zaman ihtiyaç duyulsa fedakârlıkların ve özverinin en yücesini yapmıştır. Kurulduğu günden bugüne kadar Devletimiz birçok yasal düzenlemeyle kadınlarımızın haklarını güvence altına alırken, Sayın Cumhurbaşkanımızın himayelerinde ilgili Bakanlıklarımızın ve kurumlarımızın ehemmiyetli çalışmalarıyla son yıllarda kadına karşı şiddetle mücadelede kararlı ve caydırıcı adımlar atmıştır.

“SAYGI VE SEVGİYİ GÖSTERMEK HEPİMİZİN GÖNÜL BORCU, İNSANİ SORUMLULUĞUDUR”

Kadın annedir, kadın eştir, kadın geleceğimizin teminatı evlatlarımızın ilk hamisi, koruyup kollayanıdır. Bizim kültürümüzde ve inancımızda kadını baş tacı etmek, annelerin hayır duasını almak vardır. Toplum olarak bu bilinçle ve farkındalıkla kadınlarımıza hak ettikleri saygı ve sevgiyi göstermek hepimizin gönül borcu, insani sorumluluğudur. Bu duygu ve düşüncelerimle; aile ve toplum hayatımızın odağında yer alan şefkatin ve koşulsuz sevginin timsali tüm kadınlarımızın “5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü”nü en kalbi duygularımla kutluyor, saygı ve hürmetle selamlıyorum.” İfadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim