Kurban Bayramı ziyaretleri kapsamında İzzet Baysal Vakıf Huzurevi ile İzzet Baysal Çakmaklar Huzurevini ziyaret eden Bolu Valisi Ahmet Ümit ve diğer protokol üyeleri huzurevi sakinlerinin bayramlarını kutladı.

 Haber: Aslı Akış

 Bolu Valiliği koordinesinde yapılan ziyaretlere Bolu Valisi Ahmet Ümit, , İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Ömer Ersever, Garnizon Komutan Vekili Piyade Komando Albay İslam Can, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Bolu İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, Bolu Gençlik ve Spor İl Müdürü Şerafettin Çilkara, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sırrı Köstereli katıldı.

İzzet Baysal Vakıf Huzurevi’ni ve İzzet Baysal Çakmaklar Huzurevi ziyaret eden Bolu Valisi Ahmet Ümit ve beraberindekiler huzurevi sakinleri ile tek tek ilgilenerek bayramlarını kutladılar. Sohbet havasında geçen ziyarette Vali Ümit ve diğer protokol üyeleri huzurevi sakinleri ile yakından ilgilenerek kendisinden bir istekleri olup olmadığını sordular.

“TEDBİRLERE UYARAK BAYRAMIMIZI KUTLAYALIM”

Vali Ahmet Ümit, Kovid-19 salgınının başladığı günden bugüne zor günler yaşadığına dikkat çekerek Kurban Bayramı arifesinde “Cenab-ı Allah huzurla, mutluluk içerisinde bayram geçirmeyi hepimize nasip etsin” diyerek sözlerine başladı. Ümit; “Yarın bir kurban bayramını daha idrak etmiş olacağız. Kurban bayramının kendisine hasa uygulamaları var. Malumunuz 1,5 senedir normal akışında bayramlaşmaları yapamadık. Bu bayramda da temkini elden bırakmamak şartında olduğumu unutmayalım. Korona virüs salgınında ciddi bir rahatlama var. Bu sene inşallah belli şartlar dahilinde herkese ailesiyle beraber bayramını kutlayabilecek. Ancak virüs bitmiş değil. Bazı tedbirlere uymaya devam etmeliyiz” şeklinde konuştu.

 “BAYRAMLAR SEVİNÇ, BULUŞMA, ZİYARETLEŞME GÜNLERİDİR

Vali Ahmet Ümit, bayramların sevinç, buluşma, ziyaretleşme günleri olduğuna işaret ederek; “Bayramlar sevinç, buluşma, ziyaretleşme günleridir. Büyüklerin sorulduğu küçüklerin sevindirildiği günlerdir. Bunu 1400 yıldır bizim coğrafyamız, milletimiz hiçbir şekilde bırakmadı ve kaybetmedi. En ağır şartlarda bile bayramları bayram olarak kutladı. Hem resmi hem dini bayramlarımızı en üst seviyede elimizden geldiğince kutlamaya gayret ediyoruz. Çünkü bunlar aynı zamanda bizim vitrinimiz, dışarıya bakan penceremiz. Her gün her daim yaşlılarımız, büyüklerimiz, tecrübelilerimiz, analarımız, babalarımız ya da geçmişlerimiz aklımızda ruhumuzda kalbimizde. Ancak belli günlerde biraz daha fazla ilgi alaka göstermeliyiz” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim