İzzet Baysal Anadolu Lisesi’ni ziyaret eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, okulda 11’nci sınıf öğrencileriyle bir araya gelerek hasbihal etti.

Vali Ahmet Ümit’in İzzet Baysal Anadolu Lisesi’ndeki öğrencilerle sohbetinde İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Cemil Sarıcı ile İzzet Baysal Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Emre ve öğretmenler de hazır bulundu.

İzzet Baysal Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda öğrencilere hitap eden Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Özellikle siz değerli evlatlarımızla fırsat buldukça bir araya gelme çabasındayız. Çünkü sizler bizim çocuklarımız, toplumumuzun esası, geleceğimizin teminatısınız. Sizleri çok seviyoruz.

“YÜCE BİR MİLLETİMİZ, BÜYÜK BİR DEVLETİMİZ VAR”

Şanlı bir tarihimiz, yüce bir milletimiz, büyük bir devletimiz var. Tarihin her döneminde var olmuş bir medeniyetin evlatları olarak tarihimizde yüzümüzü kızartacak, başımızı öne eğdirecek bir kara lekemiz yok. Tarihin en çok okuyan, araştıran ve insanlığın en önemli buluşlarını gerçekleştiren bir ecdadın evlatlarıyız. Hamdolsun bugün dünyada dostun güven duyduğu, düşmanların çekindiği bir devletin vatandaşlarıyız. Tarihimizi, kültürümüzü, inancımızı, bizi biz yapan kıymetlerimizi ve değerlerimizi sahiplenmeli, hatta dünyaya da aktarmalıyız.

“VATAN AŞKINI ÖZÜMSEYEREK YETİŞMENİZ EN BÜYÜK GAYEMİZDİR”

Sanayisiyle, teknolojisiyle, insan yapısıyla, siz gibi değerli gençleriyle yükselişe geçen bir Türk milleti var. Bu milleti, millet yapan en önemli değerlerin başında şehitlik ve gazilik ruhu var. Şehitlik ve Gazilik ruhunu en iyi anlayan bir millet olduğumuz için tarih boyunca her devirde varolduk ve varolmaya devam edeceğiz. Şehitlik ve Gazilik medeniyetimizde en ulvi mertebe olarak her zaman var oldu. Bunun için de sizlerin Şehitlik ve Gazilik Ruhunu, şuurunu, inancını, vatan sevgisini, kahramanlık duygusunu, vatan aşkını özümseyerek yetişmeniz en büyük gayemizdir.

Eğitim-öğretim alanında yapılan her türlü fedakârlık, çabalar ve yatırımlar sizler içindir. Sizler başarılı oldukça bizler de mutlu ve huzurlu olacağız, geleceğimize güvenle bakacağız.

“ASLİ MESELE İSE İYİ BİR İNSAN OLMAKTIR” 

Sizler medeniyetimizin beklediği nesiller olarak, ülkemize, ailelerinize ve insanlığa faydalı işlerde bulunup, adil bir dünya inşa edeceksiniz. İleride çok önemli yerlerde olacaksınız. Ama bütün bunların hepsi tali meseledir. Asli mesele ise iyi bir insan olmaktır.

Hiçbir şahsi menfaat, doğru ve dürüst olmaktan, doğruları doğru olarak tespit edip doğru olarak kabul etmekten, Hakk’a ve hukuka saygı duyup sahip çıkmaktan daha değerli değildir.

Okumak ve öğrenmek bizim inancımızın en temel prensibidir. Okuma alışkanlığı bir yaşam şeklidir. Ne kadar okursanız o kadar var olur, o kadar öğrenirsiniz. Üstelik, sadece okumuş olmak için değil, aynı zamanda öğrenmek için, ayrıca tefekkür ederek, algılayarak, hissederek okumanız gerekir.

“BİLGİNİN KAYNAĞINA ULAŞMANIN EN ÖNEMLİ YOLU DA KİTAPLARDAN GEÇMEKTEDİR”

İnsanın ufkunu genişleten, hayata farklı yönlerden bakmasını sağlayan, olayları ve problemleri analiz etme becerisi kazandıran, kişinin duygusal, sosyal ve zihinsel becerilerinin gelişmesine katkı sağlayan en değerli hazine kitaplardır. Bilginin kaynağına ulaşmanın en önemli yolu da kitaplardan geçmektedir.

Bu vesileyle tüm şehitlerimizi rahmetle ve şükranla yad ediyor, kahraman gazilerimize de sağlık sıhhat diliyorum.

Bizler de geleceğimizi inşa edebilmek için hepimizin ortak değeri olan siz evlatlarımızın daha huzurlu ve sağlıklı bir ortamda eğitim görmenizi sağlamak için gerekli tüm tedbirlerimizi alıyoruz.

“SİZLERE GÜVENİMİZ TAMDIR”      

Milli ve manevi değerlerimize bağlı, ne okuduğunu, ne yapmak istediğini bilerek okumalarınızı sürdürecek, kendi şahsınıza, toplumumuza, milletimize ve insanlığa çok daha faydalı, hayırlı insanlar olacaksınız. Sizlere güvenimiz tamdır. Sizlere sağlık, mutluluk ve derslerinizde üstün başarılar diliyorum” dedi.

Vali Ahmet Ümit’in öğrencilere Bolu Valiliği ile temin edilen kitapları hediye etmesinin ardından ziyaret sona erdi.

 

Editör: TE Bilisim