Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, arıtma tesisine kesilen 400 bin liralık cezayla ilgili, “Çevre Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarının buraya gelip, numune alıp bize ceza kesmesini ben iyi niyetle bağdaştıramıyorum” dedi.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Bolu Belediye Meclisi Temmuz ayı 1. Oturumunda konuşan, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Valilikte yapılan kriz masası toplantısında, atık su tesisinin randımanlı çalışmadığını anlattığını belirterek, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünün yaklaşık 400 bin liralık ceza kesmesini iyi niyetle bağdaştırmadığını söyledi. Öte yandan Bolu İl Özel İdaresinin, belediye kolektörüne bağlandığını iddia ederek bundan dolayı kayıp bedel oluştuğunu söyleyen Başkan Özcan, Valiliğin de bunu bilmesine rağmen keyfi ceza kestiğine işaret etti.

“İYİ NİYETLE BAĞDAŞTIRAMIYORUM”

Başkan Özcan, Valiliği her konuda bilgilendirdiğini ancak buna rağmen ceza kesilmesini iyi niyetle bağdaştırmadığını söyleyerek, “Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Valiliğimizin talimatıyla su taşmasından sonra bizim atık su arıtma tesisimize gitti ve bize yaklaşık 400 bin lira ceza kesti.  Tabi biz bunu yargaya taşıyacağız. Sayın Vali’ye şu konuda bilgi verdim; çok şükür bizim konutlarla ilgili bir sıkıntımız olmadı, DSİ kanalıyla ilgili hiç sıkıntımız olmadı, Karayollarından kaynaklanan D-100’deki şeyi bize açtırmamalarından kaynaklı bir sıkıntı yaşandı. Bunları anlattım ki yalnız şu anda pis su artıma tesisimiz faal olarak randımanlı çalışmıyor dedik. Biz meskûn mahallede bulunduğu yerde suyun taşmasını engelledik ama pis su arıtmanın olduğu yerde suyun dere kodunu aşıp pis su arıtma ve civarına gidip girmesini engelleyemedik. Pis su arıtmamızı su bastı dedik ve burada temizlik faaliyetleri yapılması gerekiyor, randımanlı çalışmıyor diye kendim anlattım. Oradaki bir sürü faydalı bakteri de yani suyun temizlenmesine katkı sağlayan bakteri de selle birlikte gitti. Şimdi bunları anlattıktan sonra Çevre Şehircilik Müdürlüğü çalışanlarının buraya gelip, numune alıp bize ceza kesmesini ben iyi niyetle bağdaştıramıyorum” dedi.

“ÖZEL İDAREYE TAHAKKUK YAPACAĞIZ”

Bolu İl Özel İdaresinin, Bolu Belediyesi kolektörüne bağlandığını iddia eden Başkan Özcan,Bizim şehre verdiğimiz temiz suyun yüzde 85’i zaten atık suya gidiyor. 80 bin metre küpün ben 8 bini faturalandırabiliyorum demiştim ama öyle değilmiş 30 bini faturalandırabiliyormuşuz. 80 binin 50 bini nerede diye araştırırken, özel idare bizim kolektöre bağlantı yapmış. Onları ölçtürelim dedik. Bizim kayıp dediğimiz 50 binin yaklaşık 33 bin metre küpü de özel idarenin hatlarından çıktı. Şimdi üzülerek söylüyorum. 2012 yılından bu yana ödenmeyen atık su bedelleri ile ilgili özel idareye tahakkuk yapacağız. Yapacağımız tahakkuk gecikme faizi hariç 180 milyon 587 bin. Özel idare yapsın kendi atık su tesisini. O zaman biz ceza falan yemeyiz” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim