Bolu Valiliği koordinesinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince tarafından yaban hayvanlarının kış şartlarında aç kalmamaları için; Yedigöller, Gerede Ibrıcak, Bolu Sazakiçi Avlağı, Eskiçağa Köprübaşı gibi birçok noktaya yem bırakıldı. Kent merkezindeki sokak hayvanları ise 62 gönüllü tarafından besleniyor.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu Valiliği, soğuk kış şartlarında yaban hayvanlarının aç kalmamaları için çalışma başlattı. Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerince yürütülen çalışmalar kapsamında, Yedigöller bölgesi, Gerede Ibrıcak, Bolu Sazakiçi Avlağı, Eskiçağa Köprübaşı gibi birçok noktaya saman ve yem bırakıldı.

Öte yandan Bolu Valisi Ahmet Ümit, kent merkezindeki sokak hayvanlarının ise 62 gönüllü vatandaş tarafından beslendiğini belirterek, Yemleme ve bakım işlemlerinin Av Koruma Kontrol faaliyetleri kapsamında Milli Parklar İl Müdürlüğü personeli ve Güvenlik Kuvvetlerince denetlendiğini ifade etti.

 VALİ ÜMİT TEŞEKKÜR ETTİ

Sokak hayvanları ile yaban hayvanlarının korunması ve beslenmesi kapsamında görev alan gönüllülere teşekkür eden Vali Ahmet Ümit, “Sokağa çıkma kısıtlamasında veya serbest zamanlarda gerek yaban hayvanlarımızın gerekse sokak hayvanlarımızın beslenmesinde ve korunmalarında görev alan gönüllü vatandaşlarımıza ve mesai arkadaşlarımıza duyarlılıkları ve çalışmaları dolayısıyla teşekkür ederim” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim