HABER: ASLI AKIŞ

KAMERA: YASİN CELAL TORUN

Bolu Fuarının açılış programına Bolu Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Bolu İdare Mahkemesi Başkanı Turgut Delal, BAİBÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, kurum müdürleri, EXPO Life Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erdoğan, kurum müdürleri, Siyasi Parti İl Başkanları, STK temsilcileri, vatandaşlar ve firma temsilcileri katıldı.

3.Bolu Gıda Tarım ve Hayvancılık Fuarı ile Bolu Decoboss Yapı Mobilya ve Ev Tekstili Fuarı düzenlenen bir tören ile Bolu Belediyesi Yaşamkent Fuar Alanı'nda açıldı. Kalıcı Konutlar Fuar Alanında açılan iki fuarı Bolu Valiliği, Bolu Belediye Başkanlığı, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası’nın yanı sıra yanı sıra birçok birlik ve kuruluş da destekledi.

Saygı Duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda daha sonra protokol konuşmalarına geçildi.

“HEPİMİZİN KOL KOLA, EL ELE VEREREK BÜYÜTMEMİZ LAZIM BU FUARI”

EXPO Life Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Erdoğan, pandemi koşulları nedeniyle ertelenen fuarın üçüncüsünü açtıklarını belirterek; “Pandemi koşulları nedeniyle maalesef 2020 yılında ertelenen fuarımızı ancak bu yıl yapabiliyoruz. Bu nokta da bize başta Sayın Valimiz olmak üzere, Sayın Bolu Belediye Başkanımıza, buraya ağını bize tahsis ederek belediyemizin bütün birimlerimiz bize tahsis ederek ve bu alanın bu şekle gelmesini sağladığı için teşekkür ediyorum. Bu fuarın fikir babası Sayın TSO Başkanımız Türker Ateş Bey’e de, kurum ve kuruluşlarla alakalı bize göstermiş oldukları koordinasyon, firmalarla aramızda olan iletişimi sağladıkları için ve bu alanın bu hale gelebilmesinde daha ileri zamanlarda daha güzel olabilmesi için verdikleri desteklerden dolayı çok teşekkür ediyorum. Bu fuarın daha büyüyebilmesi için hepimizin kol kola, el ele vererek büyütmemiz lazım. Bolu’da çok daha güzel şeyler yapabiliriz. Ancak hep beraber yapıldığında bu çok daha güzel noktalara gelebilir. Bu duygu ve düşüncelerle bize destek olan kurum, kuruluşlara, STK’lara ve 2019 yılından beri bu zamana kadar bizi sabırla bekleyen firmalarımıza çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Expolife Fuarcılık yetkilisi Serdar Erdoğan’ın konuşmasıyla başlayan program, Bolu TSO

Başkanı Türker Ateş’in konuşmasıyla devam etti.

“FUAR FİRMALARIN TANIMASINA ÖNCÜLÜK YARATIYOR”

Bolu TSO Başkanı Türker Ateş, fuarın firmaların tanınmasına öncülük yaptığına işaret ederek; “Çok önemli bir pandemi geçirdik. Fuarımızı gerçekleştirmeye 1 ay kala bütün etkinlikler iptal edildi, fuarı gerçekleştiremedik. 2016 yılından itibaren düzenli olarak bu fuarı gerçekleştirme gayretinde olduk. Fuar ilimize çok farklı perspektifte bakmaya yarıyor. Firmalarımızın tanınmasında öncülük oluyor. İlimizde ayrıca pozitif bir sosyalleşme oluyor. Arz ve talebi birleştirici noktada biz fuarları önemsiyoruz” dedi.

“ÖNEMLİ BİR TİCARET HACMİ VAR”

Ateş, Fuarların, Türkiye Odalar Borsalar Birliğinin onayıyla gerçekleştiğini belirterek ; “2021 yılında 250’den fazla fuar yapıldı. 10 milyondan fazla kişi takip etti. Bu yıl 432 fuar var yapılan 2’si Bolu’da. Bolu fuarı da toplam 3 yıl boyunca 230 bin kişi ziyaret etmiş. 200’den fazla da stant açıldı. Önemli bir ticaret hacmi var. Valimize desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yer tahsisinde ve bize her zaman destek olan Belediye Başkanıma teşekkür ediyorum. Emniyet Müdürlüğümüze güvenliğimizi sağladıkları için teşekkür ediyorum. Bizim var olma sebebimiz olan bu fuara katkı sağlayan çok değerli firmalarımıza, temsilcilerimize özellikle teşekkür çok ediyorum. İyi ki varlar, bizlere destek veriyorlar. Bizlerde onların var oluş sebebini biliyoruz. Kendilerine işlerinde başarılar diliyoruz. Kurum ve STK’larımıza da ayrı yeten teşekkür ediyorum. Her biri bizler için çok değerli. Birde organizasyonu bu sene yapan firmaya teşekkür ediyorum. Fuarımız hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

“GIDA VE TARIM GERÇEĞİNİN FARKINA VARILDI”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Dünyada ve Türkiye’de gıda ile tarım gerçeğinin farkına varıldığına vurgu yaparak; “Tabi fuarda benim en çok önemsediğim yapı market. Bu sene inşaat sektörü durgun olduğu için o konuda bir sıkıntı var. Dünya ve Türkiye gıda ve tarım gerçeğinin farkına vardı.  Çünkü açlık tehlikesiyle karşı karşıya kalabilir Dünyamız. O anlamda buraya yapılacak olan yatırımlar, yeni ve modern tarım aletleri bizler açısından önemli. Benimde çok ilgimi çekiyor. Onları da tek tek arkadaşlarımla birlikte inceleyeceğim.

Bugünkü fuarı organize eden arkadaşlarımıza, bu konunun fikrini ortaya koyan değerli TSO Başkanımıza, katkı veren valiliğimize, tüm kurumlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.” diye konuştu.

“BOLU SANAYİ VE ÜRETİM POTANSİYELİNE SAHİP”

Bolu Vali Yardımcısı İlhan Turgut, Bolu’yu sanayi ve üretim alanında şanlı niteleyerek; “Bolu gibi doğanın cenneti, Türkiye’nin cenneti belki Dünya’nın en kıymetli doğal güzelliklerine sahip bir ilde, sanayi üretimi birlikte başaran Boluluların, Ticaret ve Sanayi Odası önderliğinde tüm sanayicileri tebrik ediyorum. Çünkü iki işi bir arada yürütmek zordur. Biri ya sanayiye ağırlık verir ya turizme ağırlık verir ama Bolu öyle şanslı ki her iki potansiyel de çok yüksek düzede Boluların hizmetinde” ifadelerini kullandı.

“İNSANLARIN MUTLU OLMALARININ TEK KOŞULU ASLINDA ÜRETİMDİR”

Üretimin önemine işaret eden vali yardımcısı Turgut; “Hepimizin bildiği sıkıntılar dolayısıyla birkaç senedir üretim çarkları durma noktasına geldi, sadece Türkiye’de değil Dünya’da da… Hala sıkıntıların çekiyoruz. Bugün bu bahar gününde, sıkıntıları atlatmak üzere olduğumuz bir zamandan planlanması ayrıca kayda değer olmuş. İnsanların mutlu olmalarının tek koşulu aslında üretimdir. Üretim çarkları döndüğü sürece sadece sanayici kazanmaz, orada çalışan halkın bireyleri, sanayicileriyle kazanır. Ekonomi bu şekilde hem sanayide hem ticarette hem gıda sanayinde birlikte başarı ile mümkün olur. Hepimizin refah düzeyi bu başarıya bağlıdır. Dolayısıyla biz sanayicimizi bu sıkıntılı dönemde, Türkiye’nin ve Dünya’nın başka yerlerine baktığımızda büyük bir gayret gösterdiler. O açıdan tebriki hak ediyorlar.” dedi.

BOLULULARIN FUARLARA İLGİLERİ YÜKSEK”

Turgut, fuarın çok kapsamlı olduğuna da işaret ederek; “Bolu’muz için bundan sonraki günlerin daha iyi olmasını temenni ediyorum. Daha güzel daha kazançlı günlerde… Fuarda hem yapı hem mobilya hem ev tekstilini hem de tarımı birleştirmiş. Aslında yaşamın bütün boyutlarına temas etmiş, bundan faydalanmak lazım. Boluluların fuarlara ilgileri yüksek, demek ki burada hala umut var, neşe var, ticaret hırsı var, çalışma girişim isteği var… Demek ki Bolulular ilerililerde ok daha güzel günlere kavuşacak” şeklinde konuştu.

AÇILIŞ KURDELASI KESİLDİ

FUAR ALANLARI GEZİLDİ

ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

29 Mayıs’a kadar açık kalacak fuarda yüzlerce firma, açtıkları stantlar ile sektörel buluşmayı sağlayacak ve potansiyel alıcılarla bir araya gelecek. Fuar 10.30-19.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.

Editör: TE Bilisim