Bolu Valiliği öncülüğünde ilimizde yaşayan yardıma muhtaç insanların ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik “Bolu Valiliği Yardımlaşma Çarşısı” düzenlenen törenle açıldı. Açılışta insanlar arasında yardımlaşma ve dayanışma önemli olduğu vurgusu yapıldı.

Haber: Ömer Çetinaslan

Bolu Valiliği Yardımlaşma Çarşısı açılışına Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Bolu İl Emniyet Müdürü Armağan Adnan Erdoğan, Bolu İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ömer Ersever, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit,  ilçe kaymakamları, kurum müdürleri, STK temsilcileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Yardımsever esnaf, iş insanı ve vatandaşların katkılarıyla, ihtiyaç sahibi kişiler için yapılan içinde gıda, giysi gibi ürünlerinin yer aldığı “Bolu Valiliği Yardımlaşma Çarşısı”nın açılışı gerçekleştirildi.

“YARDIMLAŞMA İNSANOĞLUNUN SAHİP OLDUĞU EN GÜZEL HASLETLERDENDİR”

Açılışta bir konuşma yapan Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, ihtiyaç sahibi olan insanlara yardım etmenin temel erdemlerden bir tanesi olduğuna işaret ederek; “Bazı durumlar vardır içinden çıkmak zordur. Var olan zorluklarla tek başımıza mücadele etsek de başarılı olamayız. Bu nedenle başkalarının yardımına ihtiyaç duyduğumuz zamanlar olur. Böyle durumlarda el birliği ile hareket edildiğinde zorlukların üstünden kolaylıkla gelinebilir. İhtiyaç sahibi olan insanlara yardım etmek insan olmanın temel erdemlerinden biridir. Yardımlaşma insanoğlunun sahip olduğu en güzel hasletlerdendir. İhtiyaç sahibi insanlara destek olmak, yanlarında bulunmak, gönüllerini kazanmak, sevinçlerine ortak olmak, üzüntülerini paylaşmak insani görevlerimizin en kutsalıdır. Paylaşmanın mutluluğunu, hazzını inşallah bugün burada açılışını yaptığımız Bolu Valiliği Yardımlaşma Çarşısında yaşayacağız” şeklinde konuştu.

“BAŞKASININ DERDİYLE DERTLENMEK CESARET İSTER”

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit’in ardından konuşan Bolu Valisi Ahmet Ümit, toplumdaki ekonomik eşitsizliğin mükemmel bir denge oluşturduğunu söyledi:  “İnsanlar grup grup, farklı farklı yaratılmıştır. Herkesin toplumda ayrı bir yeri vardır. Bunlara bakıldığı zaman hikmetli düşünmeyen bir insan için, “bu eşitsizlik mi?” diye akla gelebilir. Oysa ki, bu eşitsizlikler, mükemmel bir dengeyi meydana getiriyor. Çünkü insanlar derece derece yaratılmışlar ki, birbirlerine yardımcı olabilsinler. Herkesin ayrı bir mesleği var. Kimisi zengin kimisi fakir, kimisi alim kimisi okumamış. Kısacası toplumda yüzlerce meslek var. Bu mesleklerin hangisini yok sayabiliriz? İnsanlar, birbirlerinin destekleri ile yaşarlar. Ne kadar birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederlerse, o kadar güçlü ve o kadar mutlu olurlar. Başkasının derdiyle dertlenmek, birisinin sıkıntılarını hissetmek, o sıkıntıları üzerine alabilmek cesaret ister, vicdan ister. Belki de bu, insanoğlunun en çok ihtiyaç duyduğu özelliklerden bir tanesi.”

“MUHTAÇ OLAN HERKESE YARDIM YAPMAYA GAYRET EDECEĞİZ “

Vali Ümit, Yardımlaşma Çarşısı hakkında bilgiler vererek, “Biz burayı, sizlerin yardımları ile açtık. Sosyal Yardımlaşma Vakfımız var. İlimizin sınırları içerisinde bulunan her insana yardım yapma yetkisine sahip. Ama şartları var. O şartlardan biri; kişi başı gelir aylık 700 liranın üzerindeyse yardım yapamazsınız. Şuanda içerisi tıklım tıklım dolu. Depoya da koyduk. Bir arkadaşımdan rica ettim; bir çalışma yaptık, vatandaşlarımız veriyor ama sizden de yardım istiyoruz. Dedi ki; “ilk parti benden” Allah razı olsun, koca bir tır gönderdi. Gönderilen malzemeler Sosyal Yardımlaşma Vakfı ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzün kontrolü altında. İlimiz sınırları içerisinde olup yardıma muhtaç olan herkese   yardım yapmaya gayret edeceğiz. Hem tekstil hem gıda. Gıda ve tekstil sektöründe durumu iyi olan arkadaşlarımızdan ve esnafımızdan yardımlarını esirgemeyeceklerini biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Bolu İl Müftüsü Orhan Genç tarafından dua edildi.

Ardından Bolu Valisi Ahmet Ümit ve eşi Şengül Ümit, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve protokol üyeleri tarafından açılış kurdelesi kesildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından protokol üyeleri ve vatandaşlar “Bolu Valiliği Yardımlaşma Çarşısı”nı ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim