Bolu’nun yeni İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, turizmcilerle tanışma toplantısı düzenledi. Bolu hakkında değerlendirmede de bulunan Müdür Doğanay, “Bolu’nun şu andaki turizm potansiyeli Türkiye’deki ilk beşlerde” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Temmuz ayında, Bolu’ya atanan, yeni İl Kültür ve Turizm Müdürü Hakan Doğanay, otelde düzenlenen toplantıda,  Bolu’nun turizmcileri, otel işletmecileri ve acenteleri ile bir araya geldi. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen toplantı öncesinde İl Müdürü Doğanay, toplantı hakkında bilgi verdi.

“İŞLETMELERLE BİR TANIŞMAK İSTEDİK”

Toplantıda Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın teşvik kanununu hakkında işletmecilere bilgi vereceğini açıklayan İl Müdürü Doğanay, “Bolu’ya yeni atandık, bu yüzden öncelikle Bolulu turizmcilerle, özellikle Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı işletmelerle bir tanışmak istedik. Tanışma toplantısı adı altında yapıyoruz. Ama aynı zamanda da kısa çalıştay yapacağız. Bolu’nun bir analizini yapacağız. Bolu’da turizme hizmet eden otelcilerle, Bakanlık arasında ne gibi bir alışverişte bulunabiliriz. Onları masaya yatıracağız bugün. Daha sonrada Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yeni çıkarmış olduğu Turizm Teşvik Kanununu, turizmcilere ilk elden anlatmaya çalışacağım. Bolu’da turizm anlamında ne yapabiliriz, swap analizi şeklinde, bir kara vermeye çalışacağız bugün” dedi.

“HER AY YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUZ”

Toplantıları her ay yapmayı düşündüklerini ve elde edilen bilgileri üst mevkilere taşıyacaklarını aktaran Müdür Doğanay, “İlk toplantımızı yapıyoruz. İnşallah Bolu’ya ve bölgemize hayırlı uğurlu olur. Tanışma toplantısı adı altında bunları her ay yapmayı düşünüyoruz ki önce biz Bolulular olarak ve Bolulu turizmciler olarak böyle birbirimizle istişare halinde olacağız sürekli. Yani biz kendimizi önce tanıyacağız, çekirdek bir aile oluşturacağız. Bolu’nun sorunlarını yukarıya taşıyacak bir aile oluşturacağız ve Bolu’nun turizmde ne yapması gerektiğine, buradaki profesyonellerle beraber karar vererek, turizmcilerle beraber istişare ederek bunu yukarıya taşımaya çalışacağız. İnşallah da başarılı olacağımıza inanıyoruz. Çünkü daha iyi örneklerini daha önce yaşadık, gördük. Bolu’da ilk etapta yapacağımız şeyler, Bolu’nun tanınırlığını ve Bolu’ya gelen turistleri Bolu merkezine nasıl kazandırabiliriz, onları konuşacağız burada. Bolu şehir merkezini gelen turistlere nasıl hazırlayabiliriz? Bunların planlarını ve programlarını yapmaya çalışarak, gerekli yerlerle bu toplantının sonuçlarını paylaşacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DEKİ İLK BEŞLERDE”

Bolu’nun otellerindeki doluluk oranının yüzde 100’lerde olduğunu açıklayan ve şehrin turizm potansiyelinin Türkiye’de ilk beşlerde olduğunu belirten Doğanay, “Bugün burada Bolu’nun önde gelen otelleri var, seyahat acenteleri de burada. Yüzde 100 dolu olduklarını söylüyorlar. Toplantıdan önceki konuşmamızda bana yüzde 100 dolu olduklarını söylediler. Bolu’nun şu andaki turizm potansiyeli Türkiye’deki ilk beşlerde. Benim gözümde öyle. Ama Bolu bu pastadan yeterince pay alıyor mu? İşte bugün yapacağımız ilk toplantıda bunları paylaşacağız inşallah” diye konuştu.

“OLMAZSA OLMAZ YEREL MEDYADIR”

Yerel medyanın Bolu’nun tanıtılmasındaki önemine dikkat çeken Doğanay, “Bolu’yu hak ettiği yerlere taşımayı düşünüyoruz. Ama bunda olmazsa olmaz yerel medyadır. Ben buna inanıyorum, çünkü medyanın gücü çok fazla. Biz buna inanıyoruz. Bolu’daki medyanın da Bolu’yu bizden çok sevdiğini biliyoruz. Onun için Bolu medyasından benim özellikle ricam Bolu’nun güzelliklerini sürekli yazalım, sürekli ön plana çıkaralım. Olumsuz haberler yazmayalım. Hakikaten Bolu bir cennet. Bolu tabiatın kalbinin de tam ortası. Şu anda da hakikaten öyle” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim