İl Genel Meclisi Ağustos ayı toplantıları İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında devam ediyor. Toplantıların Çarşamba günü gerçekleşen oturumunda 5 madde görüşülerek karara bağlandı. 2 önerge gündeme alınırken CHP’li meclis üyelerinin meclise sunduğu önerge oy çokluğu ile kabul edilmedi.

Haber: Aslı Akış

İl Genel Meclisi toplantılarının üçüncü gününde Cumhuriyet Halk Parti’li meclis üyeleri merkeze bağlı Merkeşler Köyünde yaşanan içme ve kullanma suyuna ilişkin yaşanan sıkıntıları belirterek önerge sundu. Önergenin kabul edilmemesi mecliste tartışmalara neden olurken, Yüceer ve Beykoz arasında ipler gerildi.

Konuya ilişkin CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, su ve kanalizasyon sorunun bir an önce çözülmesini ifade ederek; “ Yaklaşık 1-2 yıl önce muhtar tarafından verilmiş bir istek. 21.yüzyılda eğer hala biz merkez köylerimizde, sadece merkez köylerimiz değil 487 köy, 150 tane mahallemizde hala kanalizasyon ve su sorunu yaşıyorsak burada bir sıkıntı var demektir. Burası çok dağınık bir köy, evet zaman zaman sıkıntılar olacak ama ben bu kadar sıkıntı olduğunu bilmiyordum. Bunun bir an evvel giderilerek bu sene içinde bu köyümüzün hem kanalizasyon hem de su sorununun çözülmesi gerekmektedir. Konunun gündeme alınmasını istiyorum” şeklinde konuştu.

“BANA SORSAYDINIZ BEN CEVABINI VERİRDİM”

Beykoz’un akabinde İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, konuya ilişkin “Keşke bunu önermeden önce bana sorsaydınız bende cevaplasaydım” diyerek; “Bu köylerin kanalizasyonlarını, hizmet birliğinde ihaleye alıp yapılacak. Su sorunu noktasında da bu köyümüz 7 mahalledir. Son 7 yılda biz bu köye en az 20 kilometre içme suyu borusu verdik. Ufak tefek problemler olabilir. Keşke bana sorsaydınız ben cevabını verirdim. Ben bu önergenin gündeme alınmasının doğru olmadığı kanaatindeyim. Çünkü çalışmalar yapılmış vaziyette diyorum” ifadelerini kullandı.

“MECLİSİ YÖNLENDİREMEZSİNİZ”

Beykoz, Başkan Yaşar Yüceer’in ifadelerine karşılık meclisi yönlendiremeyeceğini belirterek; “Sayın Başkanım önce siz meclis başkanısınız. Şimdi siz yapılması gereken ya da yapmış olduğunuz çalışmaları keşke bana sorsaydınız dediniz, size doğru söylediniz. Haklısınız, ben sormadım ama siz burada meclisi yönlendiremezsiniz. Burada önergeyi sunarsınız, ret oyu verirsiniz. Bu kadar, meclisi yönlendiremezsiniz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, talebin gör üşüşmesine ilişkin; “Ben bu önergenin gündeme alınmasının doğru olmadığı kanaatindeyim” dedi. Bunun üzerine CHP İl Genel Meclisi Grup Başkanvekili Erhan Beykoz, “Burada önergeyi sunarsınız ret oyu verirsiniz, Bu kadar!. Meclisi yönlendiremezsiniz” şeklinde tepki gösterdi.

Başkan Yüceer, su ve kanalizasyon sorunun çözülmesi ve gündeme gelmesi istenilen önergeyi meclise sundu ve önerge oy çokluğu ile reddedildi.

5 MADDE GÖRÜŞÜLDÜ

Toplantıda, Yeniçağa ve Dörtdivan İlçelerinde bulunan okulların doğalgaza dönüşüm çalışmalarının hangi aşamada olduğuna dair Eğitim Kültür ve Sosyal Hizmetler Komisyonundan gelen raporun görüşüldü. Gerede AK Parti İl genel meclisi üyesi Üzeyir Ercivan tarafından bilgiler verildi.

2.gündem maddesi gereğinde Göynük ilçesi, Karacalar köyü hudutlarında tapunun 157 ada, 35 parsel nosunda kayıtlı taşınmaz için hazırlanan konut alanı amaçlı imar planının onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonunda gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

3.gündem maddesi gereğince, Göynük ilçesi, Narzanlar köyü hudutlarında tapunun 193 ada, 10 parsel nosunda kayıtlı taşınmaz için hazırlanan ticaret alanı amaçlı imar planının onanması ile ilgili İmar ve Bayındırlık Komisyonundan gelen rapor oy birliği ile kabul edildi.

Toplantının 4. Maddesinde, Merkez ilçe Gölcük üstü yanık mevkiindeki, memba 1-2-3-4 kaynaklarında bulunan Q:1.64 lt/sn.lik su kaynağının Q:0.24 lt/sn.lik kısmının içme ve kullanma suyu olarak Samimi elektrik Tic.san.Ltd.Şti’ne kiralanmış olup, kira süresi 25.06.2021 tarihinde sonar erdiğinden, yeniden kiralama talebine istinaden kira süresinin belirlenmesi ile ilgili Plan ve Komisyonu ile Çevre ve Sağlık Komisyonundan gelen rapor görüşüldü.

Son olarak, Mudurnu İlçesi, Ortaköy köyü, Merkez mahallesine içme ve kullanma suyu olarak Keçelderesi 1-2-3-4 membalarında Q=1,00 lt/sn.’lik kısmının tahsisinin yapılması talebi görüşülmek üzere Çevre ve Sağlık komisyonuna havale edildi.

Editör: TE Bilisim