Memur- Sen Bolu İl Temsilciliği tarafından geçtiğimiz gün Bartın'da hayatını kaybeden 41 maden işçisi için gıyabi cenaze namazı kılınıp dua edildi.

Haber: Aslı Akış

Memur- Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı, İHH Üyeleri, Memur sen üyeleri, STK’lar, çok sayıda vatandaş Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessesesine ait maden ocağındaki patlamada yaşamını yitiren işçiler için bir araya geldi.

Bartın’da Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Amasra Müessese Müdürlüğüne bağlı maden ocağında meydana gelen patlamada 41 işçi hayatını kaybetti. Patlamada yaşamını yitiren işçiler için Kadı Cami'nde öğle namazı sonrasında, gıyabi cenaze namazı kılındı.

“HİKÂYELERİNİ YERİN ALTINDA BIRAKTILAR”       

Memur- Sen Bolu İl Temsilcisi Ahmet Koçak, gıyabi cenaze namazı öncesinde yaptığı açıklamada; “Geçtiğimiz gün derin bir acıyla sarsıldık. Hemen yanı başımızda Bartın ilinden bir kömür ocağında meydana gelen patlamada 41 vatandaşımızı şehit verdik. Yerin metrelerce derinliğinde rızıklarını kazanmak, çocuklarına helal lokma götürmek için çalışan kardeşlerimiz maalesef bir iş kazasında hayatlarını kaybettiler. Kimi yeni evlenmişti, kiminin 1 haftalık çocuğu vardı, kimi emekliliğine gün sayıyordu ama hepsi alın teriyle evlerine ekmek götürme derdindeydi. Onlar hikâyelerini yerin altında bıraktılar, bu dünyadan onları rahmeti-i rahmana uğurladık. Bizim onlar için yapabileceğimiz tek şey dua. Çünkü yarım kalan hikâyeler, yarım kalan hayatlar vardır buy hayatta ve onlar geride gözü yaşlı analar, eşler, evlatlar bıraktılar. Biz bugün buradan gıyabı cenaze namazı ve duaları sevdikleri için cennette buluşturması için Allah’a dua edeceğiz. İnşallah Rabbim mekânlarını cennet eyler, makamlarını âli eyler ve sevdikleriyle cennetinde buluşturur diyoruz” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim