İlk Evim Sosyal Konut Projesi kapsamında Bolu Merkez’de yapılacak 200 konutun hak sahipleri, kura çekimiyle belirlendi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da toplamda 902 sosyal konutun yapılacağı İlk Evim Sosyal Konut Projesi’nin ilk kuraları çekildi. 17 Temmuz Spor Salonunda gerçekleştirilen kura çekimine Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Oğuzhan Kurt, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, il protokolü, davetliler ve vatandaşlar katıldı.

“BU PROJELER SON DERECE ÖNEMLİ”

Programın açılış konuşmasını yapan Bolu Valisi Erkan Kılıç, Devlet’in yaptığı evlere güvenilebileceğini belirterek, “Devlet’imizin yapmış olduğu konutlar sağlıklı konut ve bunlardan çok şükür hiçbir hasar da meydana gelemedi. Dolayısıyla bu yönden de bu projeler son derece önemli. Devlet’imiz, hükümetimiz, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde bu sosyal konut projesiyle inşallah bütün vatandaşlarımız sağlıklı konutlara sahip olacak” dedi.

“HAYIRLI, UĞURLU OLSUN İNŞALLAH”

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner ise projenin hayırlı olmasını temenni ederek, “Vatanımıza, milletimize hem de şehrimize Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut hamlesi olarak, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan projenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. İnşallah da ihtiyaç sahibi olan, en çok da gönlünden geçen ve en çok ihtiyacı olana çıkmasını temenni ediyorum. Hayırlı, uğurlu olsun inşallah” ifadelerini kullandı.

İLK KURAYI VALİ KILIÇ ÇEKTİ

Vali Kılıç, İlk Evim Projesi kapsamında Bolu Merkez ilçede yapılacak 200 konutun ilk hak sahibini çektiği kurayla belirledi. Buna göre 200 konutun ilk hak sahibi Gazi Cavit Öztürk oldu. Daha sonrasında AK Parti Bolu İl Başkanı Güner, Rektör Prof. Dr. Alişarlı ve İl Müdürü Kurt kuraları çekti. Kurada; gazi ve şehit yakınları, emekliler ile gençler için ayrılan özel kontenjanlar doldurulduktan sonra diğer hak sahibi vatandaşlar belirlendi.

Bolu Merkez ilçede yapılan 200 konutun hak sahipleri 200 kişi asil, 10 kişi ise yedek olarak belirlendi. Kura çekimi ilçelere yapılacak konutların hak sahiplerinin belirlenmesiyle devam etti.

Editör: TE Bilisim