Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, yakın zaman içerisinde Bolu İtfaiye Müdürlüğünün taşınmasının ardından boşalacak, itfaiye binasının yerine yapılacak projeyi açıkladı.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediyesi, Paşaköy Mahallesi'nde yeni itfaiye binasının yapımına başladı. Binanın tamamlanmasının ardından, Karaçayır’daki itfaiye binasında hizmet veren İtfaiye Müdürlüğü, yeni yerine taşınacak. Taşınma işlemiyle boşalacak eski bina ve çevresindeki alanın da nasıl değerlendirileceği belli oldu.

2023 YILINDA TAMAMLAMIŞ OLACAĞIZ”

Alana büyük bir kültür merkezinin yapılacağını duyuran Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Şu an itfaiyemizin bulunduğu alanda, bu bölgede eşi benzeri bulunmayan belki sadece İstanbul’daki Atatürk Kültür Merkezi ile kıyaslanabilecek, yeni asıl büyük kültür merkezimizin, 15 bin metrekarelik inşaat alanına sahip olacak kültür merkezimizin, bin 500 kişilik toplantıların yapılabileceği, Bolu’nun en büyük salonuna sahip olan kültür merkezimizin temelini atıp, 2023 yılında da bunu tamamlamış olacağız. İnşallah Bolu bundan sonra kültürel ve sanatsal faaliyetler konusunda daha yoğun bir şehir haline gelecek” dedi.

 

Editör: TE Bilisim