Türk Kızılayı'nın ulusal kan stoklarında, koronavirüs pandemisi ve mevsimsel koşullar nedeniyle düşüş yaşanmasının ardından ülke genelinde vatandaşlara kan bağışı çağrısında bulunuluyor. Bu nedenle hafta içi kan bağışına vakit bulamayan vatandaşlar, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından da muaf tutuluyor.

Haber: Ömer Çetinaslan

Bolu'da, pandemi nedeniyle kan bağışlarında ciddi oranda azalma görüldü. Kentte son günlerde çok az sayıda kan bağışının gerçekleştirildiğini belirten yetkililerden, vatandaşlara kan bağışı çağrısı yapıldı.

Türkiye genelinde toplam 300 bağış noktası bulunan Kızılay’ın 170’i gezici araçtan oluşan kan alım noktaları, şehirlere ve ilçe meydanlarına konuşlandırılıyor. Burada alınan kan ve plazma bağışları, ihtiyacı olan kişilere verilmek üzere hastanelere ulaştırıyor.

Hafta içi kan bağışına vakit bulamayan vatandaşlar, hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından muaf tutuluyor. Buna bağlı olarak kan vermek isteyen vatandaşlar için Kent Meydanı’ndan bulunan Kızılay kan alma aracında, her gün saat 15.00 ile 01.00 saatleri arasında kan alımları devam ediyor.

 

Editör: TE Bilisim