Kıbrıscık’ta yapılması planlanan maden aramasına karşı imza kampanyası başlatan CHP Kıbrıscık İl Genel Meclis Üyesi Alaattin Karadoğan, “bir haftada benim yakaladığım rakam 900 civarı. Üretim yapan genç kesim, maden aramasının bölgede bırakacağı olumsuz koşulları gözden geçirebiliyorlar ve tahmin edebiliyorlar” dedi.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

İl Genel Meclisinin Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kıbrıscık Meclis Üyesi Alaattin Karadoğan, Kıbrıscık’ta yapılması planlanan maden aramasına karşı harekete geçti. Maden aramasının yapılacağı köyleri ve bölgeyi dolaşan Karadoğan, maden arama ruhsatının iptali için imza kampanyası başlattı. 11 Ocak’ta gerçekleşen maden ihalenin alan sonuçlandığını belirten Karadoğan, “İhale Maden Arama İşleri Genel Müdürlüğünde, 11 Ocak 2023’te yapıldı. 264 bin bedelle açılmıştı ihale, 300 bin TL’ye Karataş Madencilik diye bir firma, merkezi şubesi Ankara’da olan bir firma, ihaleyi aldı” dedi.

“22 KÖYÜ GEZDİM”

Yaşanabilecek olumsuzlukları anlatmak için 22 köy gezdiğini de aktaran Karadoğan,  “Ben 22 köyü gezdim. Maden aranacak bölgemiz çok fazla. Kıbrıscık’ın Beypazarı istikametindeki 5-6 köyümüzü direkt olumsuz etkileyecek bir durumla karşı karşıyayız. Ben buna karşılık bir imza kampanyası başlattım. Yaşanılan bölgede… Maden arandıktan sonra bırakacağı olumsuz koşulları insanımıza anlatmaya çalıştım” diye konuştu.

“YAKALADIĞIM RAKAM 900 CİVARI”

900 imza topladığını açıklayan Karadoğan, “Kıbrıscık’ın 3 bin 200 nüfusunu baz alırsanız, bir haftada benim yakaladığım rakam 900 civarı. Bunu Kıbrıscık’ta 30 bin yaşanyan hemşehrimle desteklersem, haliyle bu ihaleyi alan şirketlerin, yönetimlerin gözden geçirilmesi gerektiğine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

“BENİ UMUTLANDIRAN, ÜRETİM YAPAN GENÇ KESİM”

Karadoğan, genç üreticilerin durumun farkında olduğuna işaret ederek, “Orada üretim yapan en ağırlıklı köy Kızık ve Sarıkaya. Geçim kaynağının hayvancılık olduğu Kızık, Sarıkaya… Hemen akabinde giden Mondu Yaylası, Alpağut Yaylası, Geriş Yaylası, Deveci ve turizm anlamında ilgi çeken Karagöl’ün alt tarafı. Buralar 2 milyon 400 metrekare alanı kapsayan bölgelerimiz. Bölgede kalan yaşlı insanımız olayın farkında değil. Fakat beni umutlandıran, üretim yapan genç kesim. Çünkü maden aramasının bölgede bırakacağı olumsuz koşulları gözden geçirebiliyorlar ve tahmin edebiliyorlar. Benim de çalışmam zaten o yöndeydi” şeklinde konuştu.

“KIBRISCIK SADECE ORADAKİ 3 BİN 200 İNSAN DEĞİL”

İl dışında yaşayan Kıbrıscıklı vatandaşlardan da konuda destek isteyen Karadoğan, şu açıklamayı yaptı:

“Hemşehrerilerimin de son derece duyarlı olduklarını biliyorum. Zaten umudum onlara bağladım ben. Dışarıda yaşayan 110 bin insanımızın olduğu bilinen bir gerçek. Kıbrıscık sadece oradaki 3 bin 200 insan değil. 110 bin insanımızın duyarlı olduğuna kesinlikle inancım tamdır.

 

Editör: TE Bilisim