Köroğlu Kooperatifi tarafından tamamen doğal ortamında yetişen ürünlerden elde edilen yöresel lezzetler, Gastro Show fuarında görücüye çıkacak. Fuarda tanıtılan ürünlerin Türkiye pazarına sürülmesi hedefleniyor.

Haber: Aslı Akış

Gastronomi turizminin tüm paydaşları “7 şehir, 7 bölge, 7 ülke” mottosuyla Gastro Show’da buluşuyor. Bolu’nun temiz havası ve yeşil doğasında yetişen lezzetler Türkiye’ye tanıtılacak. Bolu Belediyesi tarafından kurulan Köroğlu Kooperatifi, ilimizde yetiştirdiği Iza Buğdayı, Civril Fasulyesi pek çok coğrafi işaret almış ürününü ve Bolu’nun eşsiz lezzetlerini bu fuarda sergileyecek. Fuarda tanıtılan ürünler Türkiye’de ve Dünya’da satışa sunulacak.

Köroğlu Kooperatifi Başkanı Cevat Çatladı, ‘Gastro Show’ fuarına katılma sebeplerinden bahsederek; “Bu sene ‘Gastro Show’a katılıyoruz. ‘Gastro Show’ fuarında Türkiye’nin ve dünyanın önde gelen kuruluşları kendilerini göstermek istiyor. Bizde bu fuarın içinde olmak istedik. Bu sayede de kooperatif olarak Iza unundan ürettiğimiz çok çeşitli ürünlerle fuarda yer alacağız. Izalı erişte, ızalı un helvası ve ızalı ekmeğimizi de götüreceğiz bu sene.  Sektörde bizde varız demek için bu fuara katılıyoruz” dedi.

Çatladı, kooperatifte satışa sunular ürünlerin tamamının doğal içerikli olduğuna işaret ederek; “Reçel ve tatlı grubumuzda tamamen doğal üretim yapıyoruz. Meyve, su ve şeker dışında hiçbir şekilde glikoz ve mısır şurubu gibi ürünler kullanmıyoruz. Bu şekilde doğal ürünleri sofralara sunmaya hazırlanıyoruz. Gül ve kayısı harici ürünlerimizin tamamı Bolu’da yetişen ürünlerden oluşuyor” diye konuştu.

Fuara 15 binden fazla katılımcı beklendiğini ifade eden Köroğlu Kooperatifi Başkanı Cevat Çatladı, coğrafi işaret alan Civril Ayşe ve Göynük Bombay fasulyesi ile kültür mantarını da pazarlayacaklarını vurguladı. Çatladı; “Türkiye’nin en önemli firmaları bunlar. Oteller, organizasyon firmaları olsun bunları ilimize çekmeye çalışacağız. Orada satış anlamında bağlantı kurmayı, bu şekilde de ürünlerimizi Türkiye’ye ve yurt dışına pazarlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca Coğrafi İşaretli olan Civril Ayşe fasulyesi, Göynük Bombay fasulyemiz ve yoğun olarak üretimine devam ettiğimiz Mantar Adam markamızla üretmiş olduğumuz Kültür mantarımızda bu fuarda pazarlayacağız” ifadelerini kullandı.

Köroğlu Kooperatifi’nin yöresel lezzetlerinin katıldığı fuar 28,29,30 Haziran’da İstanbul’da düzenlenecek.

 

Editör: TE Bilisim