AK Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Burak Balaban, Bolu’daki binaların denetlenmesine ilişkin “Bütün inşaatların kontrolüne başlayabiliriz. İnşaat Mühendisleri Odası’yla, Mimarlar Odası’yla birlikte hareket edebiliriz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türkiye’yi sarsan deprem sonrası yaptığı açıklamada, Bolu’daki altında işyeri ve mağaza gibi yapıların olduğu binalarda, kolon kontrolü yapılacağını söyledi. Kolon eksikliği gibi durumların tespiti halinde ise binanın mühürleneceğini söyledi. Bolu Belediye Meclisi Şubat Ayı 2’nci Oturumunda konuşan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Balaban, kontrolün yapılabileceğini söyledi.

“YANDAKİ BİNAMIZDA ÇOK BÜYÜK ŞİKÂYETLER OLDU”

İnşaat çalışmaları devam eden, belediyenin iş merkezine de işaret eden Balaban, “Sayın Başkan, bir konuşmanız oldu. Dediniz ki ‘Ben Bolu’daki, özellikle altında dükkân olan binaları kontrol edeceğim.’ Sizden bir isteğim var. Yandaki binamızda çok büyük şikâyetler oldu. İş merkezi binamızda... Terzi kendi söküğünü diker, önce oradan başlayalım. Varsa orada sıkıntı, şimdiden konuşalım edelim. Varsa bir sıkıntı, objektif olarak dışarıdan başlayalım” dedi.

“BİRLİKTE HAREKET EDEBİLİRİZ”

Binaların kontrolü için ortak bir çalışma yürütülebileceğini belirten Balaban, “Sizin dediğiniz zaten yapılması gereken rutin bir şey. Bütün inşaatların kontrolüne başlayabiliriz. İnşaat Mühendisleri Odası’yla beraber bile hareket edebiliriz. Mimarlar Odası’yla birlikte hareket edebiliriz. Bolu genelinde bir kontrol yapılacaksa, projelere uyum noktasında genel bir kontrol yapılacaksa, yapabiliriz” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim