(HABER: EBRU BUKET EKE) - Bolu’da mum atölyesi kuran Merve Karakaya, ‘Gölcük Tabiat Parkı’nda kış’ temasının ardından şimdi de ‘Sevgililer Günü’ teması ile beğeni topladı.

Karakaya, geçtiğimiz yıl kurduğu mum atölyesi ile dikkatleri üzerine çekti. Bolu’da ilk ve tek olan mum atölyesinde magnolya, cupcake, saksı, kar küresi mumları yaparak, satışına başladı. Son olarak ‘Gölcük Tabiat Parkı’nda kış” teması ile büyük beğeni toplayan Karakaya, bu sefer “Sevgililer Günü” teması ile çiftlere romantik anlar yaşatıyor.  

KENDİ KALIPLARINI ÜRETİYOR

Çiftler için özel ürettiği “Sevgililer Günü” temalı mumda, yine kış aylarını yansıtmak için kar efekti, kadın ve erkek figürü, sokak lambası, gül demeti, balonlar, kuğular yer alıyor. Karakaya, mumlarında yer alan figür ve şekillerin kalıbını kendisi üretiyor.

İNTERNET ÜZERİNDEN DE SATIŞ YAPIYOR

Genç mum sanatçısı, yaptığı ürünleri “gmoodstudio” adıyla sosyal medyada ve internet üzerinden, vatandaşların beğenisine sunuyor.

HOBİ OLARAK BAŞLADIĞI İŞİNİ BÜYÜTTÜ

Bolu Güzel Sanat Lisesi’nde okuyan, ardından Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Resim Bölümü’nden mezun olan 26 yaşındaki Merve Karakaya, mum çalışmalarına önce hobi olarak başladığını, daha sonra katıldığı workshoplar sayesinde hobisini işletmeye çevirebileceğini düşünerek, kendisine atölye açtığını söyledi.     

Editör: Ebru Buket EKE