(HABER: ASLI AKIŞ)-  Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, terörle mücadelenin en büyük mihmandarlarından birinin İçişleri Bakanlığı olduğunu, emniyet teşkilatı ve Jandarma Komutanlığının terörle mücadelede büyük bir destan yazdığını ifade etti.

Akgül, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının yaptığı çalışmalarla Türk gençliğini her türlü bağımlılıktan uzak tutarak, dijital çağın gereklerine uygun öncü projeleriyle bilime, teknolojiye, okumaya ve kendini geliştirmeye teşvik ettiğine de dikkat çekti.

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, TBMM Genel Kurulunda, Sağlık Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığının 2024 yılı bütçeleri üzerinde konuştu. Türkiye’nin jeopolitik konumuna işaret eden Akgül, önceliğin milli güvenlik ve Türk vatanının selamet ve emniyeti olduğunu vurguladı.

“ÖNCELİĞİMİZ MİLLÎ GÜVENLİĞİMİZ VE TÜRK VATANININ SELAMET VE EMNİYETİDİR”

Akgül, Cumhur ittifakının duruş ve kararlılığı sayesinde milli misakın güven arz ettiğinin altını çizerek; “Türkiye jeopolitik konumu itibarıyla oldukça istikrarsız bir coğrafya da yer almaktadır. Ülkemiz iç karışıklıklarıyla boğuşan komşu ülkeler, buralarda yuvalanan terör örgütleri, uyuşturucu ve kaçakçılık çetelerinden gelen tehditlerle karşı karşıyadır. Şüphesiz böyle bir coğrafya da önceliğimiz millî güvenliğimiz ve Türk vatanının selamet ve emniyetidir. 15 Temmuz 2016'da FETÖ terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi sonrası Türk milletinin meydanlarda kurduğu Cumhur İttifakı millî beka ve millî güvenliğimizi öncelemiş, ülkemize yönelen her türlü iç ve dış tehdide karşı muazzam bir irade ortaya koymuştur. Bu irade ülkemizi cumhuriyetin 100’üncü yılına nasıl selametle taşımışsa cumhuriyetin yeni yüzyılını da Türk asrı yapmaya kararlıdır. İnancımız odur ki Türkiye 2'nci yüzyılının eşiğinde kendisine ayak bağı olan hiçbir terör örgütüne geçit vermeyecek, nerede saklanırsa saklansınlar başlarını ezecektir. Nitekim Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Millî İstihbarat Teşkilatımızın sınır ötesi operasyonları ve Cumhur İttifakı’nın duruşu ve kararlılığı, millî dış politika hamleleriyle Millî Misakımız güvendedir.” Şeklinde konuştu.

“TERÖRLE MÜCADELENİN EN BÜYÜK MİHMANDARLARINDAN BİRİ İÇİŞLERİ BAKANLIĞIMIZ”

Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayi ile terör örgütlerinin eylem ve etki alanlarını daralttığını belirten Milletvekilli Akgül; “Türkiye'nin millî teknoloji ve yerli imkânlarla üretilen, yüzde 80'i yerli ve millî savunma sanayi, insansız hava araçlarının etkin kullanımı ve bölgede inşa edilen güvenli karakollar terörle mücadelede büyük ve caydırıcı bir güç olmuş, terör örgütlerinin eylem ve etki alanları daraltılmıştır. Terörle mücadelenin en büyük mihmandarlarından biri de İçişleri Bakanlığımızdır” dedi.

“KARARLI MÜCADELE SÜRDÜRÜLMELİDİR”

Milletvekilli Akgül, 2023 yılında terörle mücadelede emniyet teşkilatı ve jandarma komutanlığının büyük bir başarı elde ettiğini ifade ederek; “Emniyet teşkilatımız ve Jandarma Komutanlığımız terörle mücadelede büyük bir destan yazmaktadır. Resmî verilere göre 1 Ocak 2023-1 Kasım 2023 tarihleri arasında terör örgütü PKK'ya yönelik 3.054’ü şehir, 16.702’si kırsal olmak üzere toplam 19.756 operasyon yapılmıştır. Yapılan operasyonlarda 721 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Etkisiz hâle getirilen teröristlerin 7’si kırmızı, 15'i turuncu, 30'u gri, 1’i mavi, 1’i de yeşil olmak üzere toplam 54'ü elebaşı teröristlerdir. Terörün finansmanıyla mücadele kapsamında 1 Kasım 2023 tarihi itibarıyla yapılan 167 operasyonda 27 milyon 323 bin 138 TL para ele geçirilmiştir. Terör örgütleriyle birlikte olanlara hamilik yapan, destekleyen, arka çıkan, göz yuman, kaynak sağlayan kişi, kurum kuruluş ve toplulukla amansız ve kararlı mücadele sürdürülmelidir” açıklamasında bulundu.

“ZEHİR TACİRLERİNE FIRSAT VERİLMEYECEKTİR”

İçişleri Bakanlığının uyuşturucuyla mücadeleye yönelik çalışmalarının milletin takdirini kazandığını dile getiren Akgül, bu konuda İçişleri Bakanlığının Türkiye'de faaliyet gösteren gençlik kuruluşları ve STK'lerle işbirliği içinde hareket etmesinin önemine değindi. Akgül; “İçişleri Bakanlığımız, milletimizin huzuru ve güvenliği, asayişin sağlanması adına terörle mücadele dışında uyuşturucuyla mücadele, düzensiz göç, afet yönetimi gibi geniş bir sahada sorumluluk sahibi bir Bakanlığımızdır. İçişleri Bakanlığının uyuşturucuyla mücadele noktasında ortaya koyduğu operasyonel ve sosyal çalışmalar milletimizin takdirini kazanmıştır. Nitekim, 2022 Dünya Uyuşturucu Raporu’nda yer alan verilere göre 2020 yılında dünya genelinde yakalanan eroinin yüzde 12’si ülkemiz kolluk kuvvetleri tarafından yakalanmıştır. Uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığıyla ilgili önleyici tedbirler almak ailelerin ve gençlerimizin bu konuda bilinçlenmesini ve farkındalığını arttıracak, uyuşturucuya olan talebi azaltacak, zehir tacirlerine fırsat verilmeyecektir. Bu konuda İçişleri Bakanlığımızın ülkemizde faaliyet gösteren gençlik kuruluşları ve STK’lerle iş birliği içinde hareket etmesi, yapılacak çalışmalara destek vermesi önem arz etmektedir” dedi.

“ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI EN GÜZEL ÖRNEK”

Akgül, Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile ilgili çalışmalar yürüttüğünü aktararak; “Türkiye'nin en büyük gençlik kuruluşu olan Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfının uyuşturucu ve madde bağımlılığıyla ilgili yapmış olduğu çalışmalar buna en güzel örnektir. Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yaptığı çalışmalarla Türk gençliğini her türlü bağımlılıktan uzak tutmakta, dijital çağın gereklerine uygun öncü projeleriyle bilime, teknolojiye, okumaya ve kendini geliştirmeye teşvik etmektedir. Aynı zamanda, TEKNOFEST gibi çalışmalara gençlerimizin gösterdiği ilgi göz ardı edilmemeli, bu tür festival ve fuarların çeşitlendirilmesi de bu süreçte önemli bir rol alacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ