Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından 5 Haziran’da gerçekleşecek olan Liselere Giriş Sistemi (LGS) hakkında öğrencileri bilgilendirme amaçlı video yayımladı.

Haber: Servet Gökçek

Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yayınlanan videoda; sınavın iki oturumda oluşacağı ve 1.oturumun 9:30’da 50 soru, 75 dakika olacağı, 2.oturumun 11:30’da 40 soru, 80 dakika olacağı belirtildi.

Tüm öğrencilerin kendi okullarında sınava girecekleri, sadece öğrencilerin okul sınırları içine girebileceği, ailelerin içeri giremeyeceği anlatılırken, cep telefonu vb. iletişim araçlarıyla sınava giremeyecekleri, herhangi bir sağlık problemi olan öğrencilerin sınav görevlilerine söylemeleri konusunda bilgi verildi.

Sınav başlamadan önce öğrencilerin sınav kitapçıklarını kontrol edip, doğruluğundan emin olmaları ve sınav bitiminde yoklama kâğıdını imzalamaları konusunda uyarı yapıldı.

Milli Eğitim Müdürlüğü, video sonunda öğrenciler için sınavdan bir gün önce yapmaları gerekenlere dikkat çekildi. Öğrencilerden sınav gecesi erken yatmaları, sabah erken kalkarak her zamanki kahvaltılarını yapmaları, kimlik belgesini kesinlikle yanlarına almaları, sınava giderken yanlarında iki adet kalem, silgi, kalemtıraş ve içme suyu götürmeleri de istendi.

https://bolu.meb.gov.tr/meb_iys_dosyalar/2022_06/02162330_Bolu_MEM_LGS.mp4

Editör: TE Bilisim