Akademik eğitimleri için Bolu’ya gelen öğrenciler ve aileleri yurt girişlerinde karşıladı.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde eğitim görmek için ilimize gelen öğrenci ve yanlarında eşlik eden aileleri tek tek karşılanarak samimi bir ortam oluşturuldu.

Bolu Seyit Avşar Erkek Öğrenci Yurdu, Bolu Gölköy Kız Öğrenci Yurdu, Seyyide Nefise Kız Öğrenci Yurdu, Bolu İzzet Baysal Kız Öğrenci Yurt Müdürlüğü ve Bolu Hacı Mehmet Astarcı Yurdu’nda, yurt müdürleri tarafından karşılamalar yapıldı. Öğrencilerin kayıt, barınma ve ulaşım konusunda sıkıntı çekmemeleri için gençler ve aileleri ile ilgilendiler ve bilgilendirmelerde bulundular.

Öğrenci ve ailelerine girişte kolonya uzatıldı, ardından çay ve kuru pasta ikram edildi. Öğrencilerin belgelerini tamamlaması için ortam hazırlanan yurtlarda ailelere de dinlenmeleri için masa ve sandalyeler hazırlandığı görüldü.

Müdürlükten yapılan paylaşımlarda, “Mekanın sahipleri geliyor! Güzel ülkemizin çeşitli şehirlerinden / beldelerinden kayıt için gelen öğrenci ve velilerimizi yurt müdürlerimiz ve özverili personelimizin sıcak ve samimi sohbetiyle karşılıyoruz. Memnuniyetiniz mutluluğumuzdur. Yuvanıza hoş geldiniz sevgili gençler…” ifadelerine yer verildi.

İşlemleri tamamlanan öğrenciler son olarak aileleriyle vedalaştı, duygusal anlar yaşandı.

ÖĞRENCİLERLE HALAY ÇEKTİ

Bolu Seyit Avşar Erkek Öğrenci Yurdu Müdürü Metin Vural, hem öğrenci hem de ailelerle tek tek sohbet ederek bilgilendirme yaptı. Vural’ın öğrencilerle halay çekmesi eğlenceli dakikalara sahne oldu.

Editör: TE Bilisim