Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yürütülen “Kütüphanesiz Okul Kalmayacak” projesi kapsamında ilimizdeki okullarda bulunan mevcut kütüphaneler öğrencilerin ihtiyaçlarına göre dizayn edildi, fiziki koşullar sağlandı. Öğrenmeyi-kavramayı hedefleyen çeşitli eğitici materyallerle zenginleştirildi.

HABER: Ebru Buket Dönmez

Kütüphaneler, rafları ve kitapları olan binalar değil, sosyal etkinliklerin olduğu, öğrenme ortamları bakımından zengin, vakit geçirildikçe mutlu olunan ve bir zorunluluk sebebi ile değil, bilinçli olarak zaman ayrılan bir tercih olmalı ve alışkanlık haline gelmelidir. Donatım malzemeleri ile yenilenmekte ve ayrıca okullara yeni kütüphaneler açma çalışmalara devam edilmektedir.

Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı konuya ilişkin değerlendirme yaparak; “Öğrencilerimiz, kütüphanelerimizde hem öğrenmekte hem gerçekleştirilen eğitici aktivitelerle eğlenmektedir. Öğrencilerimizin okuyan, araştıran, sorgulayan ve bilgi üreten bireyler olarak yetişmeleri konusunda önemli bir yere sahip olan kütüphaneleri öğrencilerimizle gerek derslerle ve gerek etkinliklerle kütüphanelerimizde buluşturmaya devam ediyoruz.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim