Kan stokuna katkıda bulunmak ve kan bağışında yaşanan sıkıntılara dikkat çekmek isteyen Öz Sağlık İş Sendikası Bolu Şubesi, üyeleriyle beraber toplu kan bağışı yaptı. Sendikasının kan bağışı bir hafta boyunca devam edecek.

Haber: Aslı Akış

Pandemi döneminin en çok büyük ihtiyaçlarından birisi de kan oldu. Özellikle bulaşın azalması için uygulanan sokağa çıkma kısıtlamaları ve insanların toplu ortamlardan uzak durması kan bağışında çok büyük bir düşüş yaşanmasına sebep oldu. Bu noktada hem konuya dikkat çekmek hem de kan stokuna katkıda bulunmak isteyen Öz Sağlık İş Sendikası Bolu Şubesi, Bolu Valiliği yanında bulunan Kızılay Kan Merkezi’ne giderek, kan bağışı yaptı. İlk etapta 10 üyenin kan bağışı yaptığı çalışma kapsamında hafta boyunca tüm sendika üyeleri aralıklarla gelerek kan bağışı yapacak.

“SIKINTILI SÜREÇTE KAN STOKUNA DESTEKTE BULUNACAĞIZ”

Kızılay’ın çağrısına kulak verdiklerini ve kan stokuna destek olacaklarını belirten Öz Sağlık İş Sendikası Bolu Şube Başkanı Hacer Çınar, “Biz Öz Sağlık İş Sendikası olarak Kızılay’ımızın çağrısına kulak verdik. Bir haftaya yayarak bütün üyelerimiz, arkadaşlarımız dönüşümlü olarak her gün gelecekler, müsait olan, kan vermeye müsait olan arkadaşlarımız kan verecek. Bugün de yine 10 kişilik bir grubumuzla geldik, kanlarımızı vereceğiz. İnşallah Kızılay’ımızın bu sıkıntılı süreçte kan stokuna destekte bulunacağız” dedi.

“ÜYELERİMİZE VE BOLU KAMUOYUNA SESLENMEK İSTİYORUM”

Tüm kamuoyuna seslenerek kan bağışına davet eden Şube Başkanı Çınar, “Bu arada ben yine burada bütün üyelerimize ve Bolu kamuoyuna seslenmek istiyorum. Kızılay bizim, hastalarımız da bizim, ihtiyacı olan hastalarımız da bizim. Lütfen ihtiyacı olan kardeşlerimiz gelsinler ve kanlarını versinler.  Rahatsız olan kardeşlerimize şifa olsunlar, inşallah” ifadelerini kullandı.

“KAN STOKUMUZUN DA YETERLİ OLMASI GEREKİYOR”

Kan stokunda yaşanan sıkıntıların hastalara nasıl etki ettiğini bildiklerini dile getirerek, kan bağışının önemine dikkat çeken Çınar,  “Yoğun bakımda yatan hastalarımızı hem sağlık alanında çalıştığımız için daha iyi biliyoruz. Ciddi anlamda hastalarımızın kana ihtiyacı oluyor. Bu kan stokumuzun da yeterli olması gerekiyor. Çünkü yeterli olmadığında siz buradan değil çevre illerden telafi etmeye çalışıyorsunuz. Bence herkesin bu konuda çok duyarlı olması gerekiyor. Bu sıkıntılı süreçte sağlıklı insanlarımızın Kızılay’ımıza destek vermesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

“HER ZAMAN KAN VERMEYE HAZIRIZ”

Kan veren sendika üyeleri ise herkesi kan vermeye davet etti. Sağlık çalışanı Mustafa Acar, “Kan verdiğim için mutluyum. İnşallah şifa olur. Millete tavsiye ederim kan bağışını, bir hasta kurtarmak, bir can kurtarmak en güzelidir” ifadelerini kullandı.

“KAN VERMEK CAN VERMEKTİR”

Kan bağışı yapan Şener Özçelik ise, “Şu günlerde, birlik ve beraberliğimiz için kan bağışı vermek her Türk vatandaşının olduğu gibi bizim de görevimiz olduğunu düşünüyorum. Öz Sağlık İş Sendikası buna vesile oldu, Allah razı olsun. Kan vermek can vermektir. Tüm üyelerimiz zaten bir hafta boyunca Allah nasip ederse hepsi buraya gelecekler. İhtiyaç duyulduğu halde her zaman kan vermeye hazırız” şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilisim