Mengen İl Genel Meclisi Üyesi Hüseyin Şenkan Aykan, Mengen İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Pazarköy Opet Cezmi Bilgin Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilgili bilgiler vererek; “Pazarköyde atıl vaziyette kalan okulun tekrar hayata geçirilerek Aşçılar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olması ve yörenin çocuklarının orada eğitimlerini görmesi ve bu okulun bir köyde açılmasına Türkiye’de belki de ilk kez hep birlikte şahitlik yapacağız” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

Mengen İGM üyesi Hüseyin Şenkan Aykan, Mengen’in Pazarköy ilçesine Türkiye’de bir benzeri olmayan Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini hayata geçirmek istediklerini belirterek, ilçede atıl kalan bir okulun çalışmalarının devam ettiğini dile getirdi. Aykan, türkiye’den değil yurt dışımda Mengen’e aşçılık okumaya gelenlerin olduğuna da işaret ederek, yörenin çocuklarının okul okuma şansını yükseltmek istediklerini vurguladı.

“ATIL VAZİYETTE KALAN OKULU HAYATA GEÇİRECEĞİZ”

Aykan, Mengen Pazarköy’e kazandırmak istedikleri Aşçılar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi hakkında bilgiler vererek; “Pazarköyle ilgili kaybolan nüfusu geri kazandırabilme adına bazı hamlelerimiz var. Türkiye’de olmayan bir şeyi hayata geçiyoruz yani Aşçılar Mesleki Teknik Anadolu Lisesini. Mengen Aşçılar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Proje Okulunda hakikaten 81 il ve hatta yurt dışından gelip okumak isteyen insanlar var. İster istemez bu da çıtayı yükseltiyor, puanlar yüksek oluyor. Bizim Mengen’imizin, yörenin çocuğu da Mengen’deki okulda okuma şansını maalesef yitiriyor. Bizde dedik ki Mengen’de bir yere adrese dayalı, yani o yörenin çocuklarının okuyabileceği, puan gözetmeksizin okuyabileceği bir okul açalım. Pazarköy’de atıl vaziyette kalan okulun tekrar hayata geçirilerek Aşçılar Mesleki Teknik Anadolu Lisesi olması ve yörenin çocuklarının orada eğitimlerini görmesi ve bu okulun bir köyde açılmasına Türkiye’de belki de ilk kez hep birlikte şahitlik yapacağız. Çünkü Pazarköy’de ilkokula gidecek öğrencimiz yok. Öğrenci yoksa bizde Pazarköy’e dışarıdan öğrenci getirelim dedik” şeklinde konuştu.

“OKULUN İSMİ CEZMİ BİLGİN OLSUN İSTEDİK”

Aşçılık okulunda okumak isteyen öğrenci talebinin yüksek oluşuna da değinen Aykan; “Mengen’de okul için bin öğrenci talebini duydum. Bin öğrenci Mengen’de aşçılık okulunda okumak istiyor. Fakat bizim okulumuz ancak 3 sınıf açabiliyor. 4 sınıf açabilirsek 120 öğrenci alabiliyor. 2 sınıf olmak üzere toplamda 60 öğrencimiz Pazarköy’de eğitim görebilecekler. Onunla ilgili Milli Eğitim Müdürü ve İlçe Milli Eğitim Müdürüyle görüştük. Bu kadar talep olup da biz Mengen’de niye öğrenci okutamıyoruz şeklinde talebimizi ilettik. İl Milli Eğitim Müdürümüzde, Allah razı olsun bu talebimize çok sıcak baktılar. Şuana kadar da çok yardımcı oldular. Bizde bu aldığımız cesaret ile okulun ismi Cezmi Bilgin Okulu olsun dedik.” İfadelerini kullandı.

“CEZMİ BİLGİN’İN ÇOCUKLARI ÖRNEK KİŞİLER OLMUŞLARDIR”

Hüseyin Şenkan Aykan, Mengen’e kazandırılacak OPET Cezmi Bilgin Aşçılar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi için Cezmi Bilgin’in çocukları ile bir görüşme gerçekleştirdiklerini belirterek; “Cezmi Bilgin Mengen’de eğitime ömrünü adamış, Mengen’de yüzlerce öğrenci yetiştirmiş mütevazi ve orada örnek bir kişiliğe sahip. Onunda çocukları örnek kişiler olmuşlardır. Bir tanesi OPET’in hissedarlarından. O hanımefendiyle konuşarak, ‘babanızın adını taşıyor bu okul. Biz babanızın adının kalmasını istiyoruz. Bu okulla ilgili bir tasarrufumuz oluştu. Pazarköy Aşçılar Mesleki Teknik Anadolu Lisesini hayata geçirmek istiyoruz. Eğer sizde bize yardımcı olursanız bu okulun inşaatında güçlendirilmesinde yardımcı olursanız, biz bu okulu bu şekilde hayata geçirelim’ dedik. O da Valilikle bir protokol imzaladı.” diye konuştu.

“GÜÇLENDİRME ÇALIŞMALARI YAPILIYOR”

Aykan, çalışmaların devam ettiğinin de altını çizerek; “Şuanda Pazarköydeki Aşçılık okulumuzun şuanda güçlendirme çalışmaları yapılıyor. 2022-2023 eğitim-öğretim yılına yetiştirmeye çalışılıyor. İnşallah o da hem Pazarköylülerimize hem beyaz kelebekler dediğimiz Turizm sektörüne ve aşçılarımıza, hem Mengen’imize hem Bolu’muza hem coğrafyamıza inşallah hayırlı ve uğurlu olur” dedi.

Editör: TE Bilisim