Hava şartlarının kötü seyretmesi ve balık sezonunun sona gelmesiyle, Bolu’daki balık tezgahları boş kaldı.

 Haber: Oğuzhan Eke – Servet Gökçek

Balık sezonun sona ermesine sayılı günler kala, Bolu’daki balık tezgâhları boşaldı. Olumsuz hava şartlarının da etkisiyle balıkçıların denize açılamaması nedeniyle tezgâhta, hamsi ve istavrit yerine “Küçük balık yok” yazılı pankart yer aldı.

“HAVA ŞARTLARINDAN DOLAYI BOŞ TEZGÂHLARIMIZ”

Küçük balık olmamasının nedenini açıklayan balıkçı Emre Yıldız, “Hava şartlarından dolayı şu an boş tezgâhlarımız. Zaten sezonun da sonuna geliyoruz. Çoğu tekne de çıkmıyor teknelere. Sezon da bitiyor, havalar da sert. Bundan sonra Nisan’ın 15’ine kadar bir şeyler olur ama fiyatlar tabi yüksek. Az çıkıyor, çıksa da fiyatları yüksek olur. Vatandaş yanaşmak istemiyor” ifadelerini kullandı.

SADECE BÜYÜK BALIKLAR VAR

Öte yandan tezgâhta ithal ve yerli büyük balıklar satıldı. Yıldız, tezgâhtaki balıkları, “Elimizde şu an palamut var, Norveç palamuttu, çipura, levrek var. Yerli somon var, ithal somon var. Deniz levreği, deniz çipurası… Bunlar geliyor şu an. İstavrit vardı bitti, azdı istavritimiz. 40 liradan satıldı” şeklinde sıraladı.

FİYATLAR 30 İLE 240 ARASINDA DEĞİŞTİ

Fiyatlar ise; ithal palamut tane 30, Karadeniz somon kilo 90, Karadeniz çipura kilo 110, Norveç somon kilo 240 lira oldu

Editör: TE Bilisim