Eğitim-Bir-Sen Bolu 2 Nolu Şube 3. Genel Kurulunu Gerçekleştirdi. Tek liste halinde gerçekleştirilen kongrede mevcut başkan Tahir DÜŞ güven tazeleyerek tekrar başkan seçildi.

Haber:

Karacasu Termal Otelde düzenlenen Bolu 2. Nolu Eğitim-Bir-Sen Olağan Genel Kuruluna, Bolu 1. Nolu Eğitim-Bir-Sen Bolu Başkanı Ahmet Koçak,  STK temsilcileri, Memur Sen’e bağlı sendika başkanları ile sendika üyeleri katılım sağladı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan genel kurulda ilk olarak divan oluşturuldu. Gündem maddelerinin okunmasının ardından Eğitim-Bir-Sen Bolu 2 Nolu Şube Başkanı Tahir Düş, konuşma yaparak dünden bugüne elde ettiği kazanım ve çalışmalarını anlattı.

“BUGÜN TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK SENDİKASI, EĞİTİM-BİR-SEN OLMUŞTUR”

Eğitim-Bir-Sen Bolu 2 Nolu Şube Başkanı Tahir Düş Eğitim-Bir-Sen’in kuruluşunu anlatarak başladığı konuşmasında;” Şube kongremizi, sendikamızın kuruluşundan beri benimsediği demokratik teamüllere ve ahlaki ilkelere yaraşır olgunlukla yapıyoruz. Kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor; başta Kurucu Genel Başkanımız Mehmet Akif İnan ve arkadaşları olmak üzere, öncülerimize, emek veren başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerimize ve işyeri temsilcilerimize şükranlarımı sunuyor, 3. sünü yapacağımız olağan kongremize bizi kırmayarak geldiğiniz için şahsım ve yönetim kurulum adına hepinizi yürekten selamlıyorum. Hoş geldiniz. Sefalar getirdiniz.30 yıl önce Cennet mekân Rahmetli Necmettin Erbakan hocamızın tavsiyesiyle, inanmış 7 arkadaşı ile birlikte kurucu genel başkanımız Mehmet Akif İnan’ın çıktığı yolda bugün Türkiye’nin en büyük sendikası, Eğitim-Bir-Sen olurken en büyük ailesi de Memur-Sen olmuştur. Bu anlamda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

“ EĞİTİM-BİR-SEN’İN TARİHİ, TÜRKİYE’NİN KARANLIKLARDAN AYDINLIĞA GEÇİŞ TARİHİDİR”

Başkan Düş, Eğitim-Bir-Sen’in çeyrek yüzyılı aşan mücadele geçmişiyle Türkiye’ye ışık olduğunu anlatarak,“Memur-Sen 1 milyonu aşan üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüdür. Değerli dostlar, Yönetime katılmanın yolu örgütlü olmaktan geçmektedir. Bu millet, hiç kimsenin cemaatine, cemiyetine, vakfına, derneğine, platformuna bakmaksızın bir çatı altında aynı refleksle hak ve özgürlük merkezli bir yaklaşımla toplanmayı başardı. Memur-Sen ailesi, 1 milyonu aşan üyesiyle örgütlülüğü en iyi şekilde temsil ettiği için bu ülkede yol alınıyor, yol açılıyor ve mesafe kat ediliyor.

Eğitim-Bir-Sen, 14 Şubat 1992’de çıkılan yolda, ülke ve millet sevgisinden ödün vermemiş, 85 milyonun kardeşliğini hedefleyen, milletimizin hak ve menfaatlerini, insanlığın huzurunu önceleyen, zulmün karşısında mazlumun yanında bir teşkilattır. Eğitim-Bir-Sen’in tarihi, çeyrek yüzyılı aşan mücadele geçmişi, Türkiye’nin karanlıklardan aydınlığa, darbe dönemlerinden demokrasiye, geri kalmışlıktan ilerlemeye geçiş tarihidir. Eğitim-Bir-Sen, üyemiz için emek, ekmek, temel hak ve özgürlük mücadelesi olmasının yanı sıra, yerelden evrensele doğru kötülükleri eliyle düzelten, sözüyle müdahale eden, hiç olmazsa kalbiyle buğuz eden bir dayanışma hareketidir.” ifadelerini kullandı.

“İLK ÖNCELİĞİMİZ ÜLKEMİZDİR, TÜRKİYE’DİR”

Teşkilatlarının öncelikleri olduğunu belirten Eğitim-Bir-Sen Bolu 2 Nolu Şube Başkanı Tahir Düş, “Son çeyrek yüzyıldır, Türkiye’nin her demokratik kazanımında Eğitim-Bir-Sen’in teri, yeri ve imzası vardır. Eğitim-Bir-Sen’ li olmak, can verilerek vatan kılınmış coğrafyayı alın terinin gücüyle büyütmek, kritik zamanlarda irfani duruşla kuşatmak, zor zamanlarda cesaretle korumaktır. Bizim yol ve dava arkadaşlığımızın, teşkilatımızın kimi öncelikleri vardır. Ancak ilk önceliğimiz ülkemizdir, Türkiye’dir. Biz; insanı, inancı, umudu, tarihi, özlemi ve öfkesiyle Türkiye’nin gerçeği, ümmetin umuduyuz. Türkiye’nin açık talihini, aydınlık tarihini sözüm ona ‘bin yıl’ ipotek koyarak teslim almak isteyen darbeci odaklar, bizim kalbimizde, ruhumuzda parlayan meşalenin aydınlığı ile kendi karanlıklarına mahkûm oldular. Çünkü Eğitim-Bir-Sen bu topraklara, bu topraklardan yayılarak dünyanın vicdanına yön veren hak ve özgürlük mücadelesinin adresidir. Hak ve özgürlük mücadelemiz, ilim ve irfan kaynaklarımızla basiretli, kararlılığıyla cesaretlidir. Haksızlık ve zulme karşı mücadele, örgütlü cesur iyilerle kazanılmaktadır.” ifadelerine yer verdi.

“SENDİKA, HAK ARAMA, KOL KOLA VERME VE YARDIMLAŞMA ÖRGÜTÜDÜR”

Başkan Tahir Düş, örgütlü toplulukların örgütlenmeyen topluluklara hükmettiğini hatırlatarak, “Sendikacılığı, sadece sloganlara hapsedilen, şiddetin, anarşizmin, vandalizmin, merkezi haline getiren bir uğraş alanı olmaktan çıkarıp; bu alana yeni bir soluk getiren, kalite kazandıran ve sendikacılığı toplumla buluşturan Memur-Sen dir. Bu yüzden siz değerli dostlarıma teşekkür ederim. Sendika, hak arama, kol kola verme ve yardımlaşma örgütüdür. Böyle bir örgütün içerisinde bulunan bir insanın tek başına mücadele etmesine gerek yoktur. Tarih boyunca örgütlü topluluklar, örgütlenmeyen topluluklara hükmetmiştir. Biz Türkiye’nin en büyük sivil toplum örgütüyüz, memleketin en ücra köşelerine kadar kök salmış, sözü dinlenir, fikrine itibar edilir bir teşkilat haline gelmiş bulunmaktayız. Biz sorumluluğumuzu bilerek, ‘sen yoksan bir eksiğiz’ mantığıyla gücümüze güç katmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

 “SENDİKA OLARAK GENELDE ÜMMETİN, ÖZELDE ÇALIŞANLARIMIZIN VE ÜYELERİMİZİN DERTLERİYLE DERTLENDİK”

Yeni dönem delegasyona güvendiğini ifade eden Tahir Düş, “Sendika olarak genelde ümmetin, özelde çalışanlarımızın ve üyelerimizin dertleriyle dertlendik. Yönetimimiz ile birlikte sorunların sorun olmaktan çıkması için elimizden ne geliyorsa bugüne kadar hep yaptık, bundan sonraki süreçte de yapmaya devam edeceğiz. Şube olarak ise 2007 yılında iş yeri temsilcilerimizin öz verili çalışmaları sonucunda yetkiyi bir daha asla bırakmamak üzere aldık ve 2015 yılında yeterli sayıya ulaşarak şubemizi kurduk. Şimdi ise 3. Genel kurulumuzu yapmak üzere bir araya geldik. Bizleri bu güzel günümüzde yalnız bırakmayan çok kıymetli protokole, misafirlerimize şükranlarımı sunuyor, yeni dönemi iradesiyle şekillendirecek olan delegasyona güveniyor, kendimizi size, sizleri Allah’a emanet ediyor, genel kurulumuzun hayırlara vesile olmasını yüce Mevla’mdan niyaz ediyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından yönetim kurulu raporu okundu, yönetim ve denetleme kurulu raporları ibra edildi. Zorunlu organlar ve üst kurul delegelerinin seçimi yapıldı. Akabinde seçime gidildi. Tek listeyle girilen seçimde, Bolu 2. Nolu Eğitim-Bir-Sen’in Olağan Kongresi'nde mevcut başkan Tahir Düş, güven tazeleyerek bir kez daha başkanlığa seçildi.

Tahir Düş ’ün yönetim kurulu ise şu isimlerden oluştu:

ŞUBE YÖNETİM KURULU (ASİL): Tahir Düş, Hasan Hüseyin İleri, Şenol Gül, Sadettin Fırat, Fatih Keser, Yusuf Özcan, Murat Karakaya.

DENETLEME KURULU (ASİL):Recep Turalı, Hasan Isnık, Bülent Küçük, Vedat Özçelik, Hayrettin Karataş.

Disiplin Kurulu (ASİL): Rahmi Akbıyık, Halim Fidan, Fatma Demirci, Yaşar Ayyıldız, Hayrettin Özden.

ÜST KURUL DELEGE ADAYI: Tahir Düş.

 

Editör: TE Bilisim