Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, su fiyatlarındaki düşüşün enflasyona bağlı olduğunu belirterek, “Enflasyon düşecek umudundayım. Ben Sayın Cumhurbaşkanı’ma güveniyorum. ‘Sabredin’ dedi. Sabrediyoruz biz” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da kullanılan sulara her ay açıklanan enflasyon oranına göre fiyat yenilemesi yapılıyor. Enflasyonun düşmesi veya artması sudaki fiyatın da düşmesine ve artmasına neden oluyor. Daha önceki Bolu Belediye Meclisinde kabul edilen bu sistemi, Belediye Meclisi Nisan Ayı 2’nci oturumunda AK Parti Belediye Meclis Üyesi Burak Balaban hatırlattı.

“MAALESEF ÖYLE BİR KARAR ALDIK”

Kararı alırken, enflasyonun yıllık olarak hesaplanmasını beklediklerini aktaran Balaban, “Bizim aldığımız bir meclis kararı var, suya her ay otomatik olarak zam yapıyorsunuz. Almaz olaydık, maalesef evet, öyle bir karar aldık. Orada o kararı alırken, şunu düşünmüştük; Yılsonu değerlendirmede enflasyona bakacağız, ona göre karar vereceğiz. Biz bu kararın o şekilde alınacağını düşünürken, siz onu her ay yansıtarak yaptınız. Biz onu yıl bazlı düşünmüştük” dedi.

“KARARI ALIRKEN YÜZDE 4 ENFLASYON HEDEFLİYORDU”

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ise karar alındığı zaman hükümetin enflasyon hedefinin yıllık yüzde 4 olduğunu belirterek, “Ben bu kararı alırken, hükümet yüzde 4 enflasyon hedefliyordu. Yıllık… Eksiye düşerse, hükümetimiz ekonomide başarılı olursa ki Sayın Nebati’nin hesabına göre yılsonunda yüzde 30’un altında tamamlamamız için, bundan sonraki aylarda eksi 5, eksi 6 falan diye devam etmesi lazım enflasyonun. Yüzde 61’den 30’a nasıl düşecek” ifadelerini kullandı.

“SAYIN CUMHURBAŞKANI’MA GÜVENİYORUM”

Enflasyonun düşmesi için Cumhurbaşkanına güvendiğini esprili bir dille aktaran Özcan, “Dolayısıyla ben düşecek umudundayım. Ben Sayın Cumhurbaşkanı’ma güveniyorum. ‘Sabredin’ dedi. Sabrediyoruz biz.  Yılsonunda Sayın Cumhurbaşkanı haklı çıkarsa suyun bugünkü rakamın altında olacağını öngörüyorum. Yanlış mı düşünüyorum? Ben bu ülkenin reisi cumhuruna inanmak zorundayım. Siz inanmıyorsanız söyleyin, ‘inanmıyoruz’ deyin. Bizimkiler de inanmıyor ama ben inanmak istediğimden inanıyorum” şeklinde konuştu.

 

 

Editör: TE Bilisim