Bolu’nun Mudurnu ilçesi, Kaygana Mahallesinde yaşayan 70 yaşındaki Huriye Yüksekkaya, eline tapusunu aldı, adalet istediğini söyledi, belediye başkanlarına serzenişte bulundu. Yüksekkaya; “İnsanın kendi rızası olmadan buraya yol yapılır mı? Demirkazıkları diktim, örme teli de çekeceğim burası benim tapum içinde” dedi.

Haber: Aslı Akış

Mudurnu İlçesi Kaygana Mahallesi Hekimler Sokakta yaşayan Huriye Yüksekkaya’nın, zamanında yaşılar yurdu yapılacak denilerek evinin önü yola açıldı. 300 metrekarelik ev ve bahçesi olan Yüksekkaya, zamanla oradan geçen araçların evine zarar verdiğini ileri sürerek, akşam saatlerinde “Sevgilisini alan gelip benim kapının önüne oturuyor” diyerek tepki gösterdi.

Tapulu yerine ölçümde yaptıran Huriye Yüksekkaya, önceki dönem belediye başkanlarının ilgilenmediğini de ifade ederek, mevcut belediye başkanının hiç gelmediğini iddia etti.

“YAŞILAR YURDU YAPILMADI”

Arsasının yerini gösteren açıklamalarda bulunan Huriye Yüksekkaya; “Burayı alalı 28 -29 sene oldu. Mudurnu'da esnaflık yapıyorduk.  O zamanki Belediye başkanı Mehmet Karakaşoğlu yaşlılar yurdu yapılacağını söylemişti yapılmadı. Benim tapumun içindeki bir yer burası” dedi.

“EVİN KÖŞESİNE VURMUŞLAR”

Evinin önündeki yola demirkazıkları çakarak kadastroculara ölçtüren ve tel çekip yolu kapatacağını ifade eden Huriye Yüksekkaya, tapusunu göstererek; “Buradan gelip geçerken araçlar evimi yıkacaklar. Gelen giden araba takılıyor tek başına uğraşmaya çalışıyorum. Evin köşesine vurmuşlar direkleri, çinkoları, tahtaları hep kırmışlar. Belediyenin arabası mı geldi ne oldu bilmiyorum buraları mahvetmişler” şeklinde konuştu.

“YENİ BAŞKAN HİÇ GELMEDİ”

Akşam saatlerinde pek çok kişin oraya gelip oturduğunu ve kiraya vermek yâda satma düşüncesini dile getiren Yüksekkaya, “Tapum elimde, burasını kamulaştırın her şeyi yapın dedim. ‘Bizim paramız yok’ diyorlar. Senden para mı istiyorum, benim şu halime bir bakın. 70 yaşından sonra bunları yaptırmaya uğraşıyorum.  3 tane belediye başkanı değişti, yeni başkan hiç gelmedi kimse gelip gitmedi sadece bir zabıta bir ara gelip gitti” ifadelerini kullandı

“KİMSEYİ GEÇİRMİYORUM KAPATTIM YOLU”

Yolu kapattığını belirten Yüksekkaya, “Ben yola kazıkları çakıyorum siz de gelin ne yapacaksanız yapın dedim. Yoldan gelen bir araç geçmek için yol istedi ama yol kapalı olduğu için geriye döndü. Burası sanki Ankara İstanbul yolu gibi oldu. Herkes buradan gelip geçiyor. Artık tapulu yerim buradan kimseyi geçirmiyorum kapattım yolu. Öbür tarafta yollar var, geçin gidin öbür taraftan” diye konuştu.

“İNSANIN KENDİ RIZASI OLMADAN BURAYA YOL YAPILIR MI?”

Kilit parke döşeli yoldan demirkazıkları diktiren Huriye Yüksekkaya, evini de satılığa çıkardığını belirterek; “İşte tapularım, adaletsiz kanunsuz iş yapmayız. Kaygana Mahallesi Hekimler Sokak numara 13 burası. Yol yapılmış insanın kendi rızası olmadan buraya yol yapılır mı?” dedi.

“ADALET İSTİYORUM”

Huriye Yüksekkaya, önceki dönem belediye başkanlarının durumdan haberdar olduklarını söyleyerek, adalet isteğini yineledi. Yüksekkaya; “Önceki belediye başkanları da burasını biliyor yapmadılar. Sevgilisini alan gelip benim kapının önüne oturuyor. Kiraya versem adam kabul eder mi? şu alt tarafı bahçe yapmışlar benim kapımın önünden gelen belirsiz giden belirsiz. Sen buradan yol aç ne kadar güzel. Kaç kere ölçtürdüm 10 bin TL param gitti. Şu kazıklar 5-6 bin buldu. Hangi belediye veya birsi gelip de bana yardımcı oldu? Dul kadınım, kendim uğraşıyorum. Ben Adalet istiyorum, yerimi istiyorum. Tapulu yerim benim. Hiç kimseyi kırmadım başkanları kırmadım. Oraya yurt yapılacak diye ses çıkarmadım şimdi arazi benim 300 metrekare arsam içinden geçen yolu kapattım gereği neyse yapılsın” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim