6 Şubat 2023 tarihinde gerçekleşen ve merkez üssü Kahramanmaraş olarak belirlenen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bolu İl Koordinasyon Kurulu ’da dayanışma için seferberlik çağrısında bulundu.

Türkiye, tarihinin en büyük felaketlerinden yaşıyor. Sabaha karşı merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi olan 7.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Malatya, Adıyaman, Adana, Gaziantep, Hatay, Diyarbakır ve Şanlıurfa gibi çevredeki illerden de şiddetli biçimde hissedilen deprem, toplam 10 kentte büyük bir yıkıma neden oldu. İlk depremin ardından bölgeyi öğlen saatlerinde 7.6 büyüklüğünde bir deprem daha vurdu.

Yaşanılan depremler sonrasında birçok kurum ve kuruluş seferberlik çağrısında bulunurken, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Bolu İl Koordinasyon Kurulu(İKK) ’da başta üyeleri olmak üzere tüm kente dayanışma çağrısında bulundu.

Yaşanılan depremin gerek yaygınlığı gerekse sonuçları itibariyle son yıllarda yaşanan en büyük felaketlerden biri olduğu vurgulanan açıklamada “Gerçekleşen depremlerde hayatını kaybedenlerin yakınlarına sabır, yaralılara şifa ve tüm ülkemize baş sağlığı diliyoruz. Enkaz altında yardım bekleyen yurttaşlarımızın en kısa sürede kurtarılmasını ümit ediyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

Bölgedeki arama-kurtarma ve hasar tespit çalışmalarına yardımcı olabilmek, yardım faaliyetlerine destek sağlayabilmek için resmi kurumlarla işbirliği ve koordinasyon içinde çalışmak için girişimlerinin sürdüğünü belirten Bolu İKK Sekreterliği yaptığı açıklamada “Tespit edilen ve edilecek ihtiyaçlar doğrultusunda yardım malzemelerinin toplanması ve gerekli dayanışma faaliyetlerinin örgütlenmesi için Bolu’daki tüm birimlerimiz gerekli hazırlıkları sürdürmeye devam etmektedir.” ifadelerine yer verdi.

Yaşanılan zorlukları hep birlikte dayanışma ile aşacağız diyen TMMOB Bolu İl Koordinasyon Sekreterliğinin paylaştığı dayanışma çağrısı şu şekilde:

Editör: TE Bilisim