Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü 2’nci sınıf öğrencileri, Dr. Öğr. Üyesi Ertuğrul Düzgün’ün rehberliğinde, Tur Planlaması ve Yönetimi dersi kapsamında, Bolu’nun tarihi ve şirin ilçeleri Mudurnu ve Göynük’te uygulamalı saha gezisine çıktı.

Turist rehberinin özellikleri ve tur yönetimi hakkında öğrencilere bilgi verilen gezide, her bir öğrenci belirli alanlarda Turist Rehberi olup anlatımlar yaparak, Mudurnu ve Göynük’ün tarihi ve doğal güzellikleri hakkında sunum yapmayı deneyimledi. Tümüyle öğrencilerin planlayıp yönettiği gezide, ilk olarak Mudurnu ilçesinde Yıldırım Bayezid Cami ve Kanuni Sultan Süleyman Cami ziyaret edildi.

MUDURNU’NUN TARİHİ VE KÜLTÜREL MEKANLARI ZİYARET EDİLDİ

Geleneksel Türk evi tarzında dekore edilmiş 2 asırlık Hacı Şakirler Konağı’nda, İşletmeci Mehmet Şentürk’ten konağın ahşap mobilyaları, el dokuması kilimleri, yün halıları, yerel kumaşları ve odaları hakkında bilgi alan öğrenciler, Pertev Naili Boratav Kültürevi’nde ise, Mudurnu Kültür, Turizm ve Dayanışma Derneği Başkanı Nejdet Akay’la buluştu.

İlçeye hizmet etmiş isimleri tanıtmak amacıyla kurulan kültür evinde öğrenciler, Türkiye’nin önemli halk bilimcileri arasında yer alan Pertev Naili Boratav ve Milli Mücadele döneminin önemli şahsiyetlerini tanıma fırsatı yakaladılar. Gezi kapsamında, Mudurnu Saat Kulesi ve şehir merkezi de ziyaret edildi.

ÖĞRENCİLER, 700 YILLIK AHİLİK GELENEĞİNE KATILDILAR

Cuma selâsının okunmasının ardından, 700 yıldır Mudurnu’da yaşatılan bir Ahilik geleneği olan esnaf duasına katılan öğrenciler, ilçe esnafı ve sakinleriyle birlikte dua etti. Mudurnu’da son Ahilerden olan Berber Ahmet Gündüz’le tanıştılar; yaşayan değerlerimizin, tarihi ve doğal güzelliklerimiz kadar önemli olduğunu kavradılar.

GÖYNÜK’TE AKŞEMSEDDİN HAZRETLERİNİN TÜRBESİNİ ZİYARET ETTİLER  

Mudurnu’dan sonra Göynük’e geçen öğrenciler, ilçede metfun bulunan, İstanbul’un fethini gerçekleştiren ordunun neferi ve tarihin en büyük komutanlarından Fatih Sultan Mehmet Han’ın hocası Akşemseddin Hazretlerinin türbesini ziyaret etti.

Orhan Gazi’nin oğlu Gazi Süleyman Paşa tarafından yaptırılan tek şerefeli, tek minareli ve tek kubbeli tarihi Gazi Süleyman Paşa Cami ile Milli Mücadelemizin önemli simgelerinden Zafer Kulesi gezildi. Debbağ Dede Türbesi ve Ömer Sıkkın Hazretleri Türbesi’ni ziyaret ettiler.

Son olarak Göynük El Sanatları Eğitim Merkezi ziyaret edilerek, Usta Öğreticilerden Merve Akı tarafından öğrencilerimize uygulamalı dokuma atölyesi ve ürünleri tanıtıldı. Gezinin sonunda, Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya tarafından öğrencilere yemek ikramı yapıldı.

Editör: TE Bilisim