Bolu Valisi Erkan Kılıç, bayramın birinci günü akşam saatlerinde başlayan ve şiddetli yağmur ve dolu sonrası hasar medyana gelen Bolu’nun Göynük ilçesinde incelemelerde bulundu. Vatandaşları ziyaret ederek "geçmiş olsun" dileklerini ileten Kılıç, AFAD ve DSİ başta olmak üzere tüm ekiplerle çalışmalara ivedilikle başladıklarını bildirdi.

 

 HABER: ASLI AKIŞ

 

İlimizde etkili olan sağanak yağmur ve dolu yağışı sonucunda su taşkınları meydana gelen Göynük İlçemize bağlı Hasanlar, Himmetoğlu, Çayköy, Kuyupınar, Kayabaşı, Boyacılar köylerine giderek mahallinde incelemelerde bulunan Bolu Valisi Erkan Kılıç, ekiplerin çalışmalarını koordine etti.

 

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDAYIZ”

Vatandaşlarımızı ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini ileten Bolu Valisi Erkan Kılıç, “AFAD ve DSİ başta olmak üzere tüm ekiplerimiz ile birlikte gerekli çalışmalara ivedilikle başladık. Taşkın sonucunda evleri ve tarım arazileri zarar gören vatandaşlarımızın yanındayız” dedi.

 

“ÇOK ŞÜKÜR CAN KAYBIMIZ YOK”

Taşkın sonucunda evleri ve tarım arazileri zarar gören vatandaşların yanında olduklarını vurgulayan Kılıç, “Bölgedeki çalışmalarımız aralıksız olarak devam ediyor. Çok şükür can kaybımız yok. Taşkın anında aracının içinde mahsur kalan bir vatandaşımıza gerekli müdahale gerçekleştirilmiştir. Vatandaşımızın sağlık durumu iyi olup tedbiren müşahade altına alınmıştır. Vatandaşlarımızdan ricamız; olası sel ve taşkınlara karşı dikkatli/tedbirli olmaları, kendilerini hava koşullarına göre planlamalarıdır” ifadelerine yer verdi.

 

HASAR TESPİT ÇALIŞMALARI BAŞLAYACAK

İl Tarım ve Orman ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlükleri ve Defterdarlık yetkililerinin en kısa zamanda bölgede hasar tespit çalışmalarına başlayacağı belirtilirken, olası sel ve taşkınlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması, hava koşullarına göre planlama yapılması istendi.

 

Dün akşam söz konusu bölgelerde meydana gelen su taşkınları nedeniyle çok sayıda tarım arazisi, meyve ağaçları ve evler hasar görmüş, suya kapılan araçtaki 1 kişi AFAD, jandarma ve sağlık ekiplerinin müdahalesi sonucu kurtarılmıştı.

 

Editör: TE Bilisim