Bolu Valisi Erkan Kılıç, Düzce’nin Kaynaşlı ilçesi merkezli 12 Kasım 1999’da meydana gelen depreminin yıldönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Vali Kılıç; “12 Kasım 1999’da Düzce merkezli 7,2 büyüklüğünde meydana gelen depremden, ilimiz de ağır şekilde etkilenmiş, yaşanan felaketin izleri de hafızalarımıza unutulmayacak şekilde kazınmıştır. 48 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 353 vatandaşımızın da yaralandığı 12 Kasım 1999 tarihi; Bolumuzun yakın geçmişte yaşadığı en büyük acılardan biri olması sebebiyle büyük dersler ve ibret aldığımız, doğal afetlere karşı her zaman önceden hazırlıklı olmamız gerektiğini bizlere hatırlatan önemli bir tarihtir” dedi.

Kılıç mesajının devamında;  “Sosyal, psikolojik ve ekonomik yönler öncelikli olmak üzere hayatımızı çok yönlü etkileyen ve derin izler bırakan doğal afetlerin başında depremlerin geldiğini görmekteyiz.

Ülkemizin ve ilimizin, dünyanın en önemli deprem kuşaklarından birinde bulunması sebebiyle, yaşadığımız coğrafyanın insanları olarak geçmişte ve yakın tarihimizde meydana gelen depremlerde kaybettiğimiz canların acısını hala yüreklerimizde hissediyoruz.

Bundan 23 yıl önce; 12 Kasım 1999’da Düzce merkezli 7.2 büyüklüğünde meydana gelen depremden, ilimiz de ağır şekilde etkilenmiş, yaşanan felaketin izleri de hafızalarımıza unutulmayacak şekilde kazınmıştır. 48 vatandaşımızın hayatını kaybettiği, 353 vatandaşımızın da yaralandığı 12 Kasım 1999 tarihi; Bolumuzun yakın geçmişte yaşadığı en büyük acılardan biri olması sebebiyle büyük dersler ve ibret aldığımız, doğal afetlere karşı her zaman önceden hazırlıklı olmamız gerektiğini bizlere hatırlatan önemli bir tarihtir.

Deprem; önceden tespiti mümkün olmayan, ne zaman nerede yaşanacağı mevcut bilimsel çalışmalar ışığında belirlenemeyen yıkıcı bir doğa olayıdır. Bu nedenle bizler de deprem gerçeğiyle yaşamayı öğrenmeli, her türlü tedbirimizi alarak olası depremlere karşı önceden hazırlıklı olmalıyız.

Bu anlamda hem birey hem toplum olarak, deprem gerçeğinin farkında olup sorumluluk bilinciyle hareket etmek, gelişen ve yenilenen teknolojinin imkânlarından faydalanarak risk bölgesi olmayan yerlerde sağlam yapılar inşa etmek, muhtemel bir depremin felakete dönüşmemesi için en büyük hazırlığımız olacaktır.

Devletimizin imkânları ve destekleriyle Valiliğimizin öncülüğünde kamu kurum ve kuruluşlarımızca; ilimizde bulunan resmi ve özel mülkiyetlerin depreme dayanıklı inşa edilmesi, mevcut yapılarda ise zorunluluk görülmesi halinde depreme karşı güçlendirilmesi için gerekli çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürmekteyiz.

12 Kasım 1999 Depreminin yıl dönümünde; aynı acıların ilimizde, ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını temenni ediyor, depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyor, ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabırlar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

 

Editör: TE Bilisim