Bolu Valisi Ahmet Ümit, kamu kurumlarının faaliyet ve çalışmalarını yerinde incelemek amacıyla Meteoroloji İl Müdürlüğü akabinde Orman Bölge Müdürlüğü ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne ziyarette bulundu.

HABER: ASLI AKIŞ

Bolu Valisi Ahmet Ümit, ilk olarak Meteoroloji İl Müdürlüğü'nü ziyaret etti. İl Müdürü Süleyman Yılmaz’dan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Ümit, otomatik meteoroloji gözlem istasyonunda bulunan hava durumu ölçüm cihazlarını ve rasat gönderim sistemini inceledi daha sonra kurum personeline çalışmalarında kolaylıklar diledi.

Bolu Valisi Ahmet Ümit, “Vatandaşlarımızın olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olabilmeleri için doğru hava tahmininde bulunarak kamuoyumuzu süratle bilgilendirme gayretinde olan Meteoroloji Müdürlüğü personelimize çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar dilerim” dedi.

VALİ ÜMİT ORKÖY PROJELERİ HAKKINDA BİLGİ ALDI

Bolu Valisi Ahmet Ümit, ikinci ziyaretini Orman Bölge Müdürlüğü'ne gerçekleştirdi. Ziyarette Bölge Müdürü Mahmut Şentürk ilimizde yürütülen fidan üretim faaliyetleri, olası orman yangınlarına karşı uygulanacak olan eylem planı ve ORKÖY projeleri hakkında Vali Ümit'e bilgiler verdi.

“YETİŞTİRDİĞİNİZ AĞAÇLAR İNSANIMIZA OKSİJEN OLUYOR”

İlimizin orman varlıklarının korunmasının ve geliştirilmesinin önemini vurgulayan Vali Ümit, “Yetiştirdiğiniz ağaçlar insanımıza oksijen, yaban hayvanlarımıza yuva oluyor. Bu anlamda orman çalışanlarımız orman varlıklarımıza sahip çıkarak çok önemli bir görevi ifa ediyorlar” ifadelerini kullandı.

İL KÜLTÜR VE TURİZM MÜDÜRLÜĞÜ ZİYARET EDİLDİ

Ziyaretleri kapsamında son olarak İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nü ziyaret eden Bolu Valisi Ahmet Ümit İl Müdürü Hakan Doğanay'dan ilimizdeki kültür varlıkları, manevi şahsiyetlerimizin türbelerinin bakım-onarımı, kütüphane envanteri ve turizmin geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

BOLUMUZUN TANITIMINI YAPMALIYIZ”

Bolu’nun eşsiz doğal güzellikleriyle adeta bir yeryüzü cenneti olduğunu belirten Vali Ümit, “İlimizin kültür ve turizm konusunda büyük potansiyeli var. Bu potansiyeli değerlendirerek coğrafyamızın bize sunduğu avantajları ön plana çıkarmalı ve Bolumuzun tanıtımını yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim