Kıbrıs Gazisi Emekli Piyade Komando Binbaşı ve TESUD Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 38. yıldönümünü kutladı.

HABER: ASLI AKIŞ

Kıbrıs Türkü'nün varoluş mücadelesini başlatan Dr. Fazıl Küçük, Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ve Kıbrıs Barış Harekatı kahramanları başta olmak üzere tüm dava erlerini rahmetle ve şükranla anan Kıbrıs Gazisi Ahmet Şerafettin Yamaner; “Bağımsızlık ve egemenlik tutkusu ile yaşamış asil Türk milletinin mukavemetçi bir üyesi olan Kıbrıs halkının lideri Dr. Fazıl Küçük ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletinin KKTC banisi; İlk Cumhurbaşkanı Raif Rauf Denktaş’ı ve bugün ebediyete intikal etmiş olan mücadele arkadaşlarını rahmet ve minnetle anar, yaşayan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler dilerim.” ifadelerini kullandı.

Yamaner, rahmetli KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktas'in bir sözünü de hatırlatarak; “15 Kasım 1983’te tüm dünyaya şerefle varlığı ilan edilmiş olan KKTC’nin 38’inci kuruluş yıl dönümü kutlu olsun. Rahmetli Raif Rauf Denktaş’ın dediği gibi; “Koruyacağız, Sonuna Kadar Koruyacağız” Ne Mutlu Türküm Diyene.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim